​Як не купити транспортний засіб із підробленими номерами?

20.09.17, 12:00

Протягом року працівниками сервісних центрів МВС в Кіровоградській області виявили 7 транспортних засоби із підробленими ідентифікаційними номерами, 4 ТЗ викрадених на території України, та один що розшукується правоохоронними органами інших держав. Встановлено дві особи що перебувають в розшуку.

Транспортні засоби із підробленими ідентифікаційними номерами виявляються фахівцями НДКЦ МВС під час їх огляду в сервісних центрах МВС.

Для того, щоб уберегти себе від придбання транспортного засобу із підробленими номерами кузова чи двигуна , варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором у електронній формі.

У алгоритмі перереєстрації транспортного засобу по договору купівлі – продажу обов’язковим кроком є огляд транспортного засобу фахівцями експертної служби МВС. За бажанням власника транспортного засобу, на підставі заяви, може бути проведене експертне дослідження ідентифікаційних номері транспортного засобу.

Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, а також при вибраковці. Мета такого огляду — звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є безкоштовним. Результати огляду транспортного засобу фахівцем експертної служби проставляються на заяві на проведення відповідної операції із ТЗ.

При експертному дослідженні визначається достовірність ідентифікаційних номерів та реєстраційних документів, та за результатами якого власник авто отримує висновок експертного дослідження. Це платна послуга і вартість її залежить від складності експертного дослідження.

Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.

Оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у сервісних центрах МВС – є гарантією надійної купівлі авто.

За більш детальною інформацією громадяни можуть звертатись до територіальних сервісних центрів МВС Кіровоградської області, адреси за посиланням http://hsc.gov.ua/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!