Якою має бути комунікація реформи децентралізації?

20.09.17, 10:00

Днями у Києві пройшов семінар для експертів із комунікації Регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування, в якому взяла участь і координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Під час семінару, який проходив у Домі Децентралізації, мова йшла про програму U-LEAD та інші структури, що надають інституційну підтримку МінРегіону. Були цікаві виступи Александри Фелінгер, U-LEAD, GIZ, та Марії Горностай, SKL International / SIDA, а також ґрунтовна доповідь від Сергія Шаршова, Голови Департаменту з питань місцевого самоврядування, МінРегіону – про концепцію реформи децентралізації та останні досягнення у посиленні місцевого самоврядування.

Учасникам семінару було корисно дізнатися про числені міжнародні організації, які надають масштабну партнерську підтримку державі у питаннях децентралізації. Це і Програма DOBRE, і DESPRO, і Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН). Окремо про Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) та його регіональні підрозділи, їхні завдання, ролі і перспективи, основні заходи, досягнення та виклики, а також про Регіональні хаби програми U-LEAD розповіли Олена Томнюк, Керуюча Директорка (ЦРМС) та Александра Лінден, Керівниця відділу регіональної взаємодії та розвитку, U-LEAD.

Без перебільшення можна високо оцінити презентацію про важливість інформування у сприянні належному врядуванню та реформі децентралізаці, яку зробила Астрід Коль, U-LEAD, а також її думки про роль експертів з комунікацій Регіональних центрів.

Що ж стосується побоювань та очікувань, котрі мають українці стосовно реформи місцевого самоврядування та розподілу влади на регіональному рівні, то про це у розрізах юридичному, освітньому та медичному учасники семінару дискутували із Юрієм Ганущаком, експертом із децентралізації ОМС та з питань адміністративної реформи, Яніною Казюк, Координаторкою із фінансових питань та Ірино Когут, представницею Аналітичного центру CEDOS.

Завершальним, але від цього не менш важливим пунктом, став диспут стосовно того, чому успішне інформування про реформу є важливою складовою інформування про підтримку України ЄС? Спікерами під час цієї панелі виступили есперти Представництва ЄС, що дозволило поставити актуальні питання і отримати на них фахові відповіді.

авторка - Вікторія Талашкевич



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!