​Скандальна суддя записала дві квартири і будинок на матір

25.09.17, 14:00

Голова Дніпровського районного суду столиці Неля Ластовка у 2016 році користувалася двома квартирами у Києві площею 94і 119 кв. м та будинком на 230 квадратів, оформленими на свою 68-річну матір Людмилу Іссарь. Про це йдеться в її декларації. Крім того, чоловік судді, колишній заступник прокурора Київської області, Вадим Ластовка після звільнення у 2012-му році придбав три дорогих автомобілі – повідомляє проект “Декларації”.

Згідно Реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок площею 230 кв. м Людмила Іссарь придбала у серпні 2009 року. Квартира на 120 кв.м по вулиці Срібнокільській, 12 у Києві спершу була виділена родині Ластовок у якості службової. Однак вже в 2014 році – приватизована на матір. З 2007-го року суддя з сім’єю користувалися ще однією квартирою – на 95 квадратів, щоправда, у липні цього року їїпродали. Сама ж Неля Ластовка, згідно декларації, із нерухомого майна володіє лише трьома земельними ділянками у Київській області загальною площею близько півгектара.

Чоловік судді Вадим Ластовка у 2007-2012 роках обіймав посаду заступника прокурора Київської області. Вже на наступний день після свого звільнення, 31 травня 2012 року, він витратив більше 50 тисяч доларів за тодішнім курсом на купівлю нового автомобіля ToyotaCamry, а ще через рік – близько 95 тисяч на люксовий позашляховик Mercedes-Benz ML 350. Як стало відомо із реєстру МВС, у червні 2017-го року колишній прокурор також придбав новий BMW 520 D. Ціна на такі стартує від 49 тисяч доларів. Окрім цього, в родині є ще одне авто: 22-річний син судді Владислав Ластовка володіє автомобілем Audi A6 2010 року випуску.

У 2014 році Василь Ластовка, батько колишнього прокурора, став власником квартири площею 54 кв. м у елітному житловому комплексі “Престиж Хол” у Києві на вул. Анрі Барбюса, 37/1. Сьогодні ціни на подібні квартири від забудовника стартують від 2,3 млн гривень.

Згідно декларації, Неля і Вадим Ластовки зберігають готівкою 180 тисяч гривень і 37 тисяч доларів. Ще 14 тисяч доларів родина тримає у банку.

Неля Ластовка стала відомою скандальними рішеннями проти активістів “Автомайдану” під час Революції Гідності. Влітку минулого року суддю Дніпровського районного суду Миколу Чауса викрили на хабарі в 150 тисяч доларів. Тоді правоохоронці підозрювали, що без допомоги Голови суду Ластовки сам Чаус не міг постійно отримувати резонансні справи, адже за законом справи розподіляються між суддями в автоматичному режимі за допомогою спеціальної системи. Як відомо, він вів кримінальні справи проти Юрія Іванющенка та Геннадія Корбана та учасників Євромайдану.

Нагадаємо, що 28-го березня 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Нелю Ластовку від здійснення правосуддя до ухвалення або скасування подання на її звільнення.

Підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” на основі даних ГО «ТОМ 14» в рамках проекту “Декларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!