​Міжнародний конгрес охорони навколишнього середовища: Кропивничани вивчали польський досвід

24.10.17, 12:00

Минулого тижня у Познані (Польща) відбувся Міжнародний екологічний Конгрес, гаслом якого є "Подбаймо про наше майбутнє і майбутнє наших дітей. Заінвестуймо в навколишнє середовище", організований Громадським фондом охорони навколишнього середовища і водного господарства в Польщі.

У рамках Конгресу обговорювалися наступні теми: очищення води, використання сонячної енергії, екомашинобудування, переробка сміття, фінансування та інвестиції, формування екосвідомості громадян. Найголовнішою темою для українських представників ЗМІ стала панельна дискусія щодо перспектив транскордонного співробітництва з Україною у сфері управління водними ресурсами та очищення стічних вод, в обговоренні якої взяли участь директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації м.Львів Руслан Гречаник і представники Національного Фонду Охорони Природного Навколишнього Середовища та Водного господарства Республіки Польща.

Також, в рамках Конгресу, відбувся міжнародний ярмарок Pol-Eco System 2017 - найбільший в Польщі ярмарок сучасних продуктів, послуг та технологій у сфері охорони навколишнього середовища. Під час ярмарку можна було побачити неймовірні новинки екотехніки, сучасні сміттєсортувальні лінії, машини для збору сміття, автомати по переробці бляшаних банок, одяг і сумки, виготовлені зі вторсировини, новітні моделі електромобілів 2017 року тощо.

На Конгресі була присутня делегація українських журналістів, поїздку котрих було влаштовано на запрошення Голови Воєводського Фонду Охорони Навколишнього Природного Середовища та Водного Господарства м.Ольштин Адама Кшиськува. Місто Кропивницький представляли журналісти Філії ПАТ «НСТУ» «Кіровоградська регіональна дирекція» Зоя Богдашова, Вікторія Колосова та Марія Мельник.

- Дякуємо організаторам за цікаву інформативну подорож та сподіваємося на подальшу співпрацю, - говорить Вікторія Колосова.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!