​АРТ планує роботи в Льотній академії на десятки мільйонів гривень

19.01.18, 10:00

На початку року розумно підводити підсумки та деталізувати плани, щоб працювати ефективно і цілеспрямовано. У цьому розрізі «Агентство Розвитку Територій» (АРТ) зосереджує увагу на завершенні розробки кількох пакетів проектної документації, що стосуються реконструкції та капітальних ремонтів будівель візитної картки Кропивницького – Льотної Академії.

Проблема багатьох установ та організацій в Україні у тому, що держава може виділити кошти на їх підтримку чи розвиток, а у потенційних отримувачів грошей не вистачає часу чи ресурсів, щоб зробити необхідну проектно-кошторисну документацію та реалізувати проекти своєчасно і якісно. Льотній академії Національного авіаційного університету така ситуація не загрожує – потужну роботу над тим, щоб в Академії відбувалися позитивні зрушення, ведуть начальник академії Сергій Неділько та заступник начальника академії Олександр Чумак, а також народний депутат України Олександр Горбунов.

У минулому році «Агентство Розвитку Територій» завершило підготовку документації з проектування кількох об’єктів, що будуть реконструйовані за державні кошти у 2018-му році. Мова йде про два гуртожитки, головний навчальний корпус та головну адміністративну будівлю Льотної Академії. Таким чином вчасно проведені підготовчі роботи дозволять у поточному році залучити із державного бюджету 30-40 мільйонів гривень на реконструкцію та капітальні ремонти будівель і приміщень закладу.

- Окремим питанням залишається втілення у життя розроблених спільно з Академією наук проектів регіонального розвитку, - підкреслює Олександр Мільто. За його словами, у разі підтримки проектів Мінрегіонбудом у Кіровоградську область можна буде залучити додаткову достатньо вагому суму коштів із державного бюджету, наданих Європейським Союзом, а також із місцевих бюджетів.

Льотна академія - гуртожитки, Кропивницький
Льотна академія - гуртожитки, Кропивницький
Втім, наразі зупинимось на проектах, які були на порядку денному «Агентства Розвитку Територій» протягом останніх шести місяців. На сайті АРТ ми вже писали про головний навчальний корпус та головну адміністративну будівлю Академії. Розповімо про гуртожитки. В одному із них живе кілька сотень іноземних студентів, і «Агентство Розвитку Територій» планує тут повністю реконструювати інженерні мережі, забезпечити будівлю гарячим водопостачанням, а також оновити систему електропостачання та завести у гуртожиток необхідні мережі для надання якісних послуг доступу до Інтернету.

Ремонт буде відбуватися поетапно, вже починаючи з цього календарного року. Будівельники не будуть чекати літа, доки курсанти поїдуть на канікули, а будуть працювати у максимально комфортному для них режимі, щоб влітку, до початку нового навчального року, закінчити ремонти. Друга будівля, на базі якої планується створити гуртожиток, наразі не виконує жодних функцій і стоїть пустою. Тож, після її реконструкції та ремонту планується відкрити на території Льотної Академії сучасний гуртожиток готельного типу для прийому науковців із інших областей, офіційних делегацій та партнерів із-за кордону, які постійно відвідують навчальний заклад.

- Протягом минулого року ми завершили кілька проектів на користь Кіровоградщини, і я хочу щиро подякувати за ефективну та конструктивну співпрацю нашим партнерам, зокрема, керівництву Льотної Академії та народному депутату України Олександру Горбунову, - підкреслює Олександр Мільто. Від свого імені та від імені колективу «Агентства Розвитку Територій» він щиро вітає всіх зі святами та бажає у новому році добробуту у родинах, здоров’я, цікавих проектів на користь Кіровоградщини і нових звершень!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!