​Кримінальне провадження відкрито щодо депутата Полтавської облради

27.01.18, 12:00

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала справу після звернення юристів проекту «Тисни» (Bihus.Info). Чиновника підозрюють в декларуванні недостовірної інформації. В декларації Юрія Лебедина не зазначені понад 20 підприємств, які належать депутату.

Декларації депутатів Полтавської облради проаналізували громадські активісти з руху ЧЕСНО. Вони і з’ясували, що представник ВО "Батьківщина" Юрій Лебедин задекларував право власності на ТОВ "Чиста криниця", вартість якого у грошовому вираженні становить 40 млн грн. Також депутат задекларував дивіденди на ТОВ «Спецкран».

Та поза декларацією депутата залишилось і те, що він є головою Ради засновників товариства «Спецкран», і право власності на ще 20 підприємств. При цьому вартість прихованих внесків у статутні капітали цих компаній становить близько 23 мільйонів гривень.

З цією інформацією активісти руху ЧЕСНО за допомогою юристів проекту “Тисни!” звернулись до правоохоронців. Оскільки вартість внесків відрізняється від інформації у декларації на суму понад 344,5 тисячі гривень (250 мін з/п у 2016 році) чиновник має понести відповідальність за подання завідомо недостовірних даних.

За матеріалами bihus.info підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!