Децентралізація у районах Кіровоградщини – як інструмент участі молоді

31.01.18, 19:00

Чергова дискусія у рамках роботи мережі «Творці майбутнього» відбулася на Кіровоградщині 31-го січня. На зустрічі, участь в якій взяли більше десятка молодих людей, йшлося про реформу децентралізації у районах Кіровоградщини – як дієвий інструмент для участі молоді.

За словами координаторки мережі «Творці майбутнього» на Кіровоградщині Олени Сінченко, одним із ключових завдань процесу децентралізації на Кіровоградщині є створення умов, щоб перед юнаками та дівчатами не поставало питання виїзду зі своїх громад.

- Школярі та студенти, які мешкають у малих містах та селах на Кіровоградщині мають відчувати, що це саме їх час, саме їх відповідальність – брати активну участь у прийнятті рішень на місцевому рівні, – наголосила Олена Сінченко.

На думку учасників, молодіжна політика, яка нині формується на Кіровоградщині, не до кінця спрямована на те, щоб молодь у сільських районах держави мала достатню можливість розвиватися та отримувати комфортні умови в своїх територіальних громадах.

Під час зустрічі йшлося про те, щоб вибудувати стратегічні завдання, спрямовані на досягнення цієї мети, які б відповідали інтересам та прагненням молоді на Кіровоградщині. Серед них – реалізація молодіжної політики в умовах децентралізації, формування єдиного і ефективного молодіжного простору, що сприятиме поширенню кращих практик, які існують в різних громадах Кіровоградської області.

Олена Сінченко розповіла присутнім про результати щорічного соціологічного дослідження “Молодь України – 2017”, яке проводилось на замовлення Міністерства молоді та спорту минулого року для більш ніж двох тисяч респондентів (віком від 14 до 34 років). Згідно з отриманими даними близько 49% молодих людей знають про процеси децентралізації, які відбуваються в країні. Однак існує потреба в більшому інформуванні молоді про стан проведення реформи, оскільки понад 40% зазначили, що не володіють такою інформацією. Разом із тим, 37% молодих людей висловили готовність брати участь у розбудові своєї громади.

Наступна зустріч у рамках роботи мережі «Творці майбутнього» на Кіровоградщині відбудеться вже у лютому – слідкуйте за анонсами на сторінці Асоціація Політичних Наук.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!