​Люди у Побузькому вірять у майбутнє свого населеного пункту

26.02.18, 10:00

Є невеликі містечка на Кіровоградщині, котрі мають велике бажання, потужний потенціал і серйозні перспективи змінити своє життя на краще, і єдине, чого їм не вистачає, так це інформації про можливості реформи децентралізації. Для таких громад і працює Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Нещодавно до Центру надійшов офіційний лист і запрошення завітати на зустріч із мешканцями смт Побузьке, що у Голованівському районі Кіровоградської області – більш ніж за сто п’ятдесят кілометрів від Кропивницького. Інформаційний десант у складі директора Центру Олега Яременка, а також радниці з питань децентралізації Валентини Шеремет та радниці з місцевих фінансів Олени Савченко оперативно «висадився» у Побузькому, де на зустріч зібралося біля ста осіб.

- Зважаючи на велику кількість питань, які люди ставили у Побузькому, вони відчувають серйозний інформаційний голод щодо засад і перспектив, викликів та переваг об’єднання територій, - розповідаєОлег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

За його словами, на сьогодні у громаді є розуміння того, що потрібно приймати рішення про об’єднання із сусідніми селами та використовувати можливості, запропоновані державою місцевим громадам.

- Було корисно поспілкуватися із людьми, а також розповісти їм, наприклад, що не можна об’єднати Побузьке Кіровоградської області із громадами у сусідній Миколаївській області. Здавалося б, очевидна інформація, багато разів трансльована через різні медіа, але у Голованівському районі вона стала новиною, - розповідаєВалентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

На її думку, це означає, що візит у Побузьке був першим, але не останнім, адже детальної та глибокої інформації про ризики і здобутки децентралізації потребують також мешканці у таких сусідніх селах, як Капітанка, Люшнювате та Липовеньке, щоб прийняти і просувати виважене та обґрунтоване рішення.

- Громада Побузького дуже позитивно і конструктивно налаштована на створення громади із центром у цьому населеному пункті. Вони ставили правильні питання, які стосуються фінансів, і отримали відповіді, що у разі готовності провести вибори у жовтні цього року, вже з січня наступного будуть розпоряджатися власним бюджетом і власноруч планувати та контролювати своє життя, - коментує Олена Савченко, радниця з питань місцевих фінансів Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що Центр постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!