​Улюблена робота - як ліки: на Кіровоградщині жінка з інвалідністю повернулась до улюбленого фаху

25.03.18, 18:00

Забезпечення трудової діяльності осіб з інвалідністю є важливою соціальною функцією держави. Обласна служба зайнятості сприяє підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці безробітних громадян з числа осіб з інвалідністю.

Тетяна Євгенівна усе життя пропрацювала медичною сестрою і не могла уявити себе в якійсь іншій сфері. Коли закінчився термін дії трудового договору на останньому робочому місці, жінка була вимушена звільнитися. Згодом вона звернулася за допомогою до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, бо розуміла, що у нелегкій справі пошуку роботи потрібні надійні помічники. Але навіть спільні пошуки не швидко увінчалися успіхом, оскільки Тетяна Євгенівна належить до однієї з вразливих категорій населення: жінка має третю групу інвалідності з ураженням опорно-рухової системи. Хоча роботодавці й зобов’язані законодавчо виконувати чотирьохвідсоткову квоту з працевлаштування осіб з інвалідністю, та не всі мають можливість і, в першу чергу, бажання прийняти на роботу особу з інвалідністю.

Та незважаючи на усі труднощі пошуку роботи, незабаром удача все ж всміхнулась Тетяні Євгенівні: у наркологічному диспансері з'явилося вакантне місце медичної сестри. Ця вакансія і була запропонована безробітній, яка дуже зраділа можливості попрацювати у зазначеному медичному закладі. Крім того наркологічний диспансер знаходиться недалеко від місця проживання Тетяни Євгенівни, отже на роботу вона може добиратися пішки, уникаючи душного громадського транспорту, в якому вона почувається некомфортно.

Наразі Тетяна Євгенівна вже працевлаштована і з радістю продовжує професійний шлях та займається улюбленою роботою.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!