Плюси і втрачені можливості: у Кропивницькому відбулось перше засідання HR-ів провідних підприємств

26.03.18, 16:00

Днями Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості зустрів HR-менеджерів провідних підприємств Кропивницького. Фахівці продемонстрували досягнення кадрової політики компаній, чесно обговорили «плюси» і «упущені можливості» минулого року.

Останнім часом існує попит на уніфікованого співробітника, HR-менеджера, який буде займатися у компанії всім функціоналом і об'єднає в своїй посаді обов'язки і кадровика і рекрутера, адже таким чином компанія знаходить не лише співробітника відділу кадрів, а бізнес-партнера, який вибудовує бізнес процеси по управлінню персоналом у розрізі з цілями і завданнями бізнесу. Саме тому, Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості зібрав HR-ів, для обміну власним досвідом та особистими напрацюваннями, для розвитку та розуміння функції і ролі HR-менеджера в компанії.

Коли бізнес зіткнувся з тим, що фінансові витрати на підбір працівників ростуть, а нестача фахівців, профільних кандидатів та плинність персоналу викликають складності при пошуці і підборі персоналу, виникла необхідність у фахівцях, які зможуть займатися не тільки пошуком і підбором персоналу, а й навчанням, адаптацією, при необхідності атестацією, мотивацією, формуванням активного кадрового резерву та інше.

«Раніше, років 10 тому, усі ми знали хто такий інспектор з кадрів і розуміли, що в його безпосередні обов'язки входить робота з документообігом стосовно прийому, звільнення, переведення співробітників і т. д. Тепер компанії активно створюють спеціальні відділи управління персоналом в яких є людина, яка відповідає за підбір персоналу, рекрутер, і окремо є кадровик, який веде кадрову роботу», – зазначила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Яна Шевченко.

Особливу увагу на семінарі було приділено поняттю «HR-менеджер»: присутні висловлювали свої думки щодо того, який у нього функціонал і навіщо потрібен такий спеціаліст на підприємстві, в чому відмінності між кадровиком і HR-ом?

Також учасники заходу обговорювали джерела та раціональність пошуку кандидатів на робочі місця за допомогою білбордів, газет, журналів, контекстної реклами у відеохостингу Youtube, радіо, телебачення та акцій «Приведи друга».

Присутні на семінарі HR-менеджери ТОВ «Юколл», ТОВ «Три стар», ТОВ «Степколл-Кропивницький», ПрАТ «Металит», ТОВ «Копілка», ТОВ «Друкмаш-центр», ПАТ «Укрпошта» та ОКВП «Дніпро-Кіровоград» домовилися про подальшу співпрацю, і, з урахуванням їхніх побажань, Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості запланував на квітень зустріч на тему: «Як продати вакансію» та «Ключові питання при співбесіді з кандидатами на вільні робочі місця».

Я. Шевченко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!