​Профорієнтація молоді: курс на правильний вибір професії та успішне працевлаштування

15.05.18, 16:00

З метою сприяння усвідомленому вибору молодими людьми майбутньої професії, затребуваної на регіональному ринку праці, формування у них стійкої мотивації до набуття навичок, необхідних для працевлаштування, підвищення суспільної престижності робітничих професій, наближення послуг з профорієнтації до широкого кола споживачів, з 17 квітня по 27 квітня 2018 року, Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості, в рамках обласної Декади профорієнтаційних майстер-класів для молоді, були проведенні різноманітні заходи із залученням навчальних закладів та роботодавців міста Кропивницький.

У першу чергу слід відмітити майстер-класи для учнів 8-11 загальноосвітніх шкіл м. Кропивницький та Великосеверинівської ОТГ, які були проведенні на базі Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості такими навчальними закладами, як ПВНЗ «Кіровоградський інститут державного та муніципального управління», ЦВПУ ім. М. Федоровського, ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг» та ДНЗ «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування». Під час проведення майстер-класів навчальні заклади презентували такі важливі й актуальні в наш час професії як соціальний робітник, кухар, кондитер, кравець, продавець, перукар. Діти мали змогу не лише дізнатися про особливості професійної діяльності кожної професії, а й спробувати свою майстерність в тому чи іншому виді діяльності.

Також, Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості для учнівської молоді Катеринівської ОТГ, яка навчається у Володимирівській та Катеринівській загальноосвітніх школах були організовані професіографічні екскурсії доПожежно-технічного виставкового-музею обласного Управління ДСНС, ПРАТ «Швейна фабрика «Зорянка» та Кіровоградського районного відділення поліції Кропивницького ВП ГУНП, де діти ознайомилися з умовами роботи підприємств та установ.

Для безробітної молоді та студентів навчальних закладів фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості були проведені такі семінари: техніка пошуку роботи «Співбесіда з роботодавцем», техніка пошуку роботи «Підготовка резюме» та семінар «Молодь на ринку праці». Метою даних заходів було обрано підготовку молоді до самопрезентації та належної поведінки на співбесідах. Також учасникам семінарів було надано інформацію про стан сучасного ринку праці, можливості навчання за направленням служби зайнятості, як в м. Кропивницькому, так і в Центрах професійної технічної освіти Державної служби зайнятості.

З використанням «Мобільного центру професійної орієнтації» були проведені інтерактивні заходи для молоді для учнів 8 класів Оситнязької філії КЗ «Великосеверинівська ЗШ І-ІІІ ст», та Могутненського НВК. Мета заходів – в ігровій формі розповісти дітям про світ професій, вимоги та особливості сучасного ринку праці, ознайомити з формулою правильного професійного вибору.

Таким чином, у рамках Декади профорієнтаційних майстер-класів для молоді було проведено 27 заходів, у яких взяли участь 614 осіб з числа учнівської, студентської та безробітної молоді.

Ю. Марченко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!