​В Олександрії вперше зустрілись члени госпітальної ради

21.05.18, 16:00

В рамках реформи вторинної ланки надання медичних послуг, країну було поділено на госпітальні округи. Кіровоградську область розділили на три: Кропивницький, Західний та Олександрійський. Органами, які впроваджуватимуть реформу в округах, розроблятимуть стратегічні плани розвитку та даватимуть рекомендації представникам місцевого самоврядування, стали новостворені госпітальні ради.

16 травня в приміщенні Олександрійського ЦПМСД відбулось перше засідання госпітальної ради Олександрійського округу. На захід з’їхались члени ради з Олександрійського, Світловодського, Петрівського та Онуфріївського районів, а також представники ГО «Асоціація Політичних Наук».

«Оскільки це перше засідання, то в основному розглядались робочі та технічні моменти. Так, було прийняте положення «Про госпітальну раду Олександрійського округу» та визначено графік проведення засідань. Тепер рада збиратиметься кожної третьої середи місяця», - розповіла Юлія Бочарова-Туз, керівник аналітичного відділу «Асоціації Політичних Наук».

На засіданні багато говорилось про виклики, з якими доводиться стикатись у ході запровадження реформи. Було відмічено низький рівень комунікації між Міністерством Охорони Здоров’я та лікарями на місцях.

Також значну увагу було приділено інформуванню громадськості про роботу та рішення, які ухвалює госпітальна рада, а також співпраці з громадськими активістами.

«Ми закликаємо керівництво госпітальних рад залучати активістів до роботи. Це їх агенти впливу. Це ті, хто зможе простою та зрозумілою мовою донести їх думки та рішення до мешканців округу. Ми, зі свого боку, готові допомагати та працювати разом на спільний результат», - наголосила керівник інформаційного департаменту АПН Олена Сінченко.

На наступному засіданні почнуть заслуховувати інформацію від територій округу, їх бачення розвитку вторинної ланки медицини у своїх районах та пропозиції до стратегічного плану розвитку округу. Але вже на цьому засіданні Юлія Бочарова-Туз запропонувала всім розглянути можливість відкриття хоспісу на території госпітального округу.

Для довідки: проект «Залучення громадськості до роботи в госпітальних радах: від відкритості до ефективності» виконується "Асоціацією Політичних Наук", в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст тренінгу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Прес-служба ГО «АПН»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!