Побузьке та Перегонівка готуються до створення ще двох нових об’єднаних територіальних громад

09.06.18, 12:00

Для тих громад на Кіровоградщині, які об’єдналися півтора-два роки тому, вже є очевидним, що основні переваги після об’єднання отримують не тільки мешканці центральної садиби, але й для людей у всіх інших селах. Але переконати в цій аксіомі мешканців інших територій нелегко, поки вони не побачать все своїм очима, не поспілкуються із старостами.

Саме для цього днями була організована навчальна поїздка для представників Голованівського району Кіровоградської області (майбутньої Побузької ОТГ та Перегонівської ОТГ) до колега у Помічнянську ОТГ Добровеличківського району та у Соколівську ОТГ Кіровоградського району.

- Навчальна поїздка була організована для того, щоб відповісти на питання «Для чого об’єднуватися громадам?». Чимало часу під час дискусій у рамках поїздки було присвячено спростуванню міфів про децентралізацію, а головною метою стала підтримка добровільного об’єднання громад, що є пріоритетом роботи Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, - коментує Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації згаданого центру.

У навчальній поїздці взяли участь представники та активісти із села Перегонівка, смт. Побузьке, сіл Капітанка, Копенкувате, Крутеньке, Лебединка, Семидуби та Липовеньке. Активістам цих громад було дуже корисно обмінятися досвідом та познайомитись із успішними практиками.

- Я думаю, що організована нами поїздка допоможе прийняти рішення щодо об’єднаннями, врахувати всі виклики та переваги для мешканців Побузького, Перегонівки та сусідніх сіл, - говорить Олена Савченко, радниця з питань місцевих фінансів Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування , створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіонбуду, постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!