​Устинівка проголосувала «за» об’єднання

26.06.18, 16:00

Минулого тижня у смт Устинівка Кіровоградської області відбулися громадські слухання щодо ініціативи голови сільради почати процес об’єднання у форматі, що відповідає перспективному плану Кіровоградської області, затвердженому Урядом.Мова про формат «один район – одна громада», коментують у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

- Під час громадських слухань 54 із шести десяти трьох учасників зібрання проголосували «за» ініціативу почати процес об’єднання, - коментує перебіг слухань Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського ЦРМС.

На слуханнях був присутній Олег Яременко, директор Центру розвитку місцевого самоврядування, який не тільки презентував присутнім актуальну інформацію про переваги та виклики об’єднання, а також відповів на питання присутніх на сесії активістів громади та представників влади.

Наразі, відповідно до процедури, в Устинівці почнуть готувати сесію районної ради, яка має прийняти остаточне рішення про об’єднання, а після цього, у разі позитивного рішення депутатів, Устинівка запропонує сусіднім селам разом утворити ОТГ.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіонбуду, постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!