Кіровоградщина активно діє на Українсько-португальському бізнес-форумі

13.09.18, 0:00

Португальські та українські компанії, у тому числі представники із Кіровоградщини, цими днями у Лісабоні шукають у діалозі точки дотику для розширення торговельно-економічного співробітництва.

«Португалія – один із ринків у фокусі для нашого експорту і залишається перспективним торговим партнером», – зазначає Олександр Мільто, керівник Агентства розвитку територій, який є членом української делегації у Лісабоні.

Наразі португальський бізнес дуже зацікавлений у співпраці із українською стороною у таких напрямках, як експорт сонячних панелей та ресторанного обладнання, виноробстві та франшизах, а також відкритті українських ресторанів у Португалії, спорудженні інфраструктурних об'єктів, виробництві соків, технологіях зварювання, агропродукції та іншому. Розвиток експорту та залучення іноземних інвестицій є одними з головних напрямків роботи Торгово-промислової палати України. Тому не дивно, що у складі делегації і Президентка Торгово-промислової палати Кіровоградщини Ірина Саєнко, яка ретельно і послідовно дбає про залучення інвестиції в економіку Кіровоградщини. А форум якраз і дає можливість окреслити спільні пріоритети співпраці, зокрема, розширення номенклатури експорту та збільшення позитивного для України торговельного сальдо, реалізація перспективних українсько-португальських проектів в енергетиці та нафтогазовій сфері, суднобудуванні.

«Ця торгова місія має стратегічне значення для українського бізнесу і для Кіровоградщини також. На сьогодні Португалія займає друге місце у Європі у галузі використання альтернативних джерел енергії, на яку припадає 22% від загальної потреби, і саме цей напрямок розвитку є надзвичайно перспективним для Кіровоградської області», - переконаний Олександр Мільто. За його словами, протягом останніх років в Україні були започатковані десятки нових підприємств, які дозволяють не тільки створити тисячі нових робочих місць, але й сформувати енергетичну незалежність України.

Перебуваючи в Португалії, наша торговельна місія, що триває у рамках офіційного візиту Першого віце-прем'єр міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, ставить за мету встановити нові ділові контакти та ознайомитися з досвідом роботи Агенції з інвестицій та зовнішньої торгівлі Португалії. Степан Кубів прогарантував португальській стороні формування привабливих умов, якісні бізнес стосунки і сприятливі умови для створення спільних підприємств.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!