Літературно-театральний конкурс по мотивам творів Олександра Жовни

28.09.18, 10:00

Днями у Кропивницькому презентували Другий етап літературно-театрального конкурсу серед шкіл Кропивницького по мотивам творів Олександра Жовни. На презентації виступили народний депутат України Костянтин Яриніч, письменник та режисер Олександр Жовна та начальниця управління освіти і науки міської ради Кропивницького Лариса Костенко.

Під час зустрічі мова йшла про проведення Другого етапу літературно-театрального конкурсу серед шкіл Кропивницького по мотивам творів Олександра Жовни. Учасники заходу повідомили, що Другий етап літературно-театральних змагань між школами Кропивницького планується розпочати перед осінніми канікулами (провести відбір, репетиції), а показові виступи (власне, літературний салон) відбудеться 1-го листопада в НВО №6 (вхід – вільний!). До участі в заходах планується долучити понад два десятки шкіл обласного центру та кількасот школярів.

Ініціатором проведення салонів на тему творчості нашого видатного земляка став народний депутат від м. Кропивницького, заслужений лікар України Костянтин Яриніч, а організатором - команда управління освіти і науки міської ради Кропивницького на чолі з Ларисою Костенко. В нашому місті вже не вперше проводяться подібні заходи, проте вперше вони мають такий широкий резонанс і вперше присвячені творчості нашого земляка, який продовжує творити і нині. Раніше літературні салони проходили на тему творчості Т.Шевченка, М. Гоголя, І.Франка та ін.

Нагадаємо, що 14 квітня 2018 року, в актовій залі НВО №6, відбувся перший етап літературного салону, присвяченого творчості Олександра Жовни. Учні кропивницьких шкіл показали сцени з таких творів письменника: «Невдале полювання», «Її тіло пахло зимовими яблуками», «Маленьке життя». Переможці Першого етапу:

Сертифікат на суму 1000 грн отримала гімназія № 9

Сертифікат 2000 грн 1 місце - 18 школа

4000 грн гран-прі - НВО 31

ДОВІДКА: Олександр Жовна – український письменник, кіносценарист, лауреат премій «У свічаді слова» Євгена Бачинського (США, 1996), «Благовіст» (1999), Лауреат Обласної літературної премії ім. Є. Маланюка (2008), за книгу оповідань та повістей «Її тіло пахло зимовими яблуками» у номінації «Художня література», Був членом Національної Спілки письменників України з 1994 року. Нещодавно Олександр Жовна вийшов з неї.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!