​Знайти партнерську організацію в Литві тепер простіше

03.10.18, 14:00

Українсько-литовську платформу www.lituk.eu, метою якої є впровадження суспільно важливих проектів за участю українських та литовських організацій третього сектору презентували у Прес-клубі. Литва надає чимало можливостей для українських неурядових організацій і за допомогою платформи тепер буде простіше знайти собі партнера і залучити в Україну той досвід, який вже показав гарні результати в Литві.

Литва залишається для України стратегічним партнером і тією країною, досвід якої можна і треба брати до уваги. Маленькі міста і селища в цілому стикаються з тими ж проблемами, що і українські регіони. І досвід Литви свідчить, що треба залучати молодь до прийняття рішень на місцевому рівні. Тоді реформи матимуть успіх. Литовські колеги прагнуть передавати українським активістам свій досвід і тепер цих можливостей стає більше. Адже охайні вулиці, зручні і привабливі громадські місця – це результат спільних зусиль влади і громади, активного залучення молоді до прийняття рішень на місцях.

Українсько-литовська платформа www.lituk.eu створена у рамках україно-литовського проекту «Участь у державному управлінні: можливості для молоді», який впроваджується ГО «Молодіжна Альтернатива» та ГО «Асоціація місцевих громад Литви» (LVBOS) за сприяння Міністерства Закордонних Справ Республіки Литви.

Реда Кнеізевіціене, керівниця «Асоціація місцевих громад Литви» (LVBOS) підкреслює, що Україна – у фокусі не лише литовської влади, але й неурядових організацій цієї країни. І основне призначення платформи – зміцнити партнерські зв’язки між українськими і литовськими колегами, надати більше інформації про можливості отримати фінансування на суспільно-значимі проекти в Україні. Зареєструватись на www.lituk.eu може громадська організація або бюджетна установа. Сайт працює двома мовами – українською і англійською і надає можливість шукати партнерів, що мають схожі пріоритети та напрями діяльності.

Реда Кнеізевіціене підкреслює, що у фокусі литовської сторони – проекти, які спрямовані на роботу із молоддю в регіонах.

текст і фото - Ольга Гріднєва, для сайту "Тусовка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!