Бізнес-плануванню ​вчились посадовці та медики Кіровоградщини

31.10.18, 14:00

Існуючі механізми та бізнес планування діяльності комунального не комерційного підприємства з охорони здоров’я в умовах реформування галузі розглянули сьогодні фахівці та посадовці в рамках одноденного тренінгу.

Методологія, що нині впроваджується по всій Україні нині у 2010 – 2015 роках в якості пілотного проекту була опрацьована у Дніпропетровській області. Результати виправдали очікування.

«Нині в державі йде хвиля впровадження нової системи охорони здоров’я, і ми бачимо певні проблеми розуміння на місцях того,що відбувається і як воно має бути. А медицина має бути . Відмінність в тому, що раніше медицину фінансували в «нятяжечку», часто в межах половинного фінансування. Нині ж ситуація має бути кардинально іншої. Підприємство, нехай і некомерційне, не може виживати. Підприємство - це бізнес, а бізнес не може бути збитковим», - із таким на початку зустрічі звернувся до присутніх Костянтин Надутий, експерт Асоціаціїрайонних та обласних рад.

Бізнес - планування - поняття для державних службовців і медиків нове. Для того, аби воно було грамотним та результативним присутнім запропонували ознайомитись із кількома прикладами вже впроваджених ідей.

«Вчитись і розвиватись - іншого варіанту у немає. Медична реформа іде паралельно з реформою децентралізації і має перегукуватись на усіх етапах: від розробки перспективних планів та проектування бюджету ОТГ на рік до бюджетів кожного окремого ФАПу чи амбулаторії» - зазначив під час зустрічі Володимир Нижник, консультант з правових питань Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ.

Захід було організовано в рамках проекту «Пульс», який реалізує Асоціація міст України у співпраці із Асоціацією районних та обласних рад, - Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!