​Чи є у Кропивницького перспективи стати енергоефективним містом?

12.11.18, 16:00

Цієї суботи в Кропивницькому відбувся семінар «Енергоефективність - шлях до економічного зростання». Спікером заходу був Сергій Пінчук, експерт групи “Реформа енергетичного сектору” Реанімаційного Пакету Реформ. У семінарі взяли участь громадські активісти, депутати міської ради міста Кропивницького, голови ОСББ, а також експерти з реформи з енергетики з інших міст країни.

«Ми раді бути першим містом, серед партнерів РПР, в якому проводиться такий семінар. Для нас тема енергоефективності та реформи теплопостачання дуже гаряча, адже вже другий рік місто живе з острахом бути відключеним від централізованого опалення через несплату боргів газовикам» - наголосив співголова коаліції «Рада Експертів» Дмитро Сінченко, відкриваючи захід.

Про ситуацію, яка склалась у цій сфері в Кропивницькому розповіли депутати міської ради Олександр Цертій та Катерина Шамардіна. Вони наголосили на тому, що місту давно потрібна нова програма енергоефективності. А застарілі комунікації комунальних підприємств і постійні їх дотації з міського бюджету змушують задумуватись про доцільність їх існування.

Сергій Пінчук розповів присутнім про особливості Законодавства у сфері теплопостачання, а також про новації, які вступають в дію з кінця 2018 року. Окрім того, було обговорено успішні приклади міст, які розпочали впровадження програм з енергоефективності.

«Я завжди наголошую на тому, що енергетика це справа не лише влади і монополістів. В першу чергу це справа кожного громадянина, який зацікавлений в економії ресурсів та власних коштів. Саме тому, городяни мають брати найактивнішу участь у процесах обговорення, напрацюванння та прийняття відповідних рішень місцевою владою. Також мешканці мають кооперуватись і продумувати як зробити енергоефективним свої будинки. Тільки так ми наблизимось до розвинених країн і зможемо говорити про енергоефективні міста» - розповів головний експерт заходу Сергій Пінчук.

На завершення семінару відбулась сесія запитань та відповідей. Особливо активними в ній були голови ОСББ, питання енергоефективності для яких стоїть сьогодні чи не на першому місці.

«У Кропивницького дуже багато роботи на шляху до успіху в питаннях енергоефективності та якісного теплопостачання. Але спільними зусиллями активної громади та прогресивних представників влади та депутатського корпусу цілком можливо досягти успіху» - додав на завершення Сергій Пінчук.

Семінар організовано в рамках проекту “РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», що виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ – РПР в рамках Програми сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Прес-служба коаліції «Рада Експертів»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!