Європейську хартію рівності жінок і чоловіків хочуть підписати у Кропивницькому

29.11.18, 10:00

Європейська хартія рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад – таку назву мав круглий стіл, засідання якого відбулося вчора у Кропивницькому. До згаданого документу вже приєдналися представники 1700 міст із 35 країн Європи і тепер доволі швидко ідеї хартії просувається територією України.

П’ять українських міст, серед яких Вінниця, Житомир та Ірпінь, вже долучилися до виконання положень хартії. І наразі представниці депутатського корпусу міської ради Кропивницького – члени міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» на чолі з Катериною Шамардіною, - ініціювали питання приєднання громади Кропивницького до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

В публічному обговоренні засад хартії, можливостей приєднання до неї, підписання її міським головою, розробки плану дій та його виконання для розвитку громади взяли участь представниці жіночих громадських організацій та інших об’єднань громадян обласного центру. У тому числі - членкиня команди "Team Europe" Вікторія Талашкевич Вона презентувала результати гендерного аналізу медіа, який проводила цього року у рамках проекту, що його втілював ВОГО "Волинський прес-клуб" Слайди презентації ви можете подивитися нижче, під текстом.

- Підписавши Європейську Хартію міська влада визнає, що право на рівність жінок і чоловіків є фундаментальною передумовою демократії, і що в нашому місті не ігноруються навички, знання і досвід жінок, - цитує виступ Катерини Шамардіної сайт міської ради.

Перед учасниками зустрічі виступила експертка з питань гендерної рівності Світлана Ходакова з Вінниці, яка активно просуває обговорення та реалізацію європейської хартії в Україні. Вона розповіла про те, як до нього долучились у Вінниці, які перешкоди вдалося подолати, які пріоритети визначити, а згодом їх реалізовувати і, таким чином, яким буде порядок дій, в разі прийняття рішення про підписання хартії місцевою владою.

- Цей документ був розроблений і запропонований Радою європейських муніципалітетів і регіонів у травні 2006 року, - звернула увагу Світлана Ходакова. - Хартія, підтримана Європейською комісією, закликає місцеві та регіональні органи самоврядування взяти на себе зобов’язання використовувати наявні повноваження і партнерства для досягнення більшої рівності своїх громадян

Заступниця міського голови Наталія Дзюба запевнила, що наразі є підтримка міською владою вирішення даного питання.

-
У нас дуже активні жінки-депутати, які стоять на сторожі принципів гендерної рівності у суспільстві, – зазначила Наталія Дзюба. – Зараз даний документ буде детально вивчено, розроблений план поетапних кроків його запровадження та виконання на благо розвитку нашої громади, щоб кожен її представник відчував себе вільно і комфортно у повсякденному житті.

Обговоривши принципи Європейської хартії, учасники зібрання вирішили її більш детально вивчити, розробити поетапний план дій до прийняття відповідного рішення на сесії міської ради та її підписання міським головою і в кінцевому разі приєднання Кропивницького до європейської спільноти у забезпеченні рівних можливостей різних груп громадян та ресурсів для їх реалізації.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!