​Децентралізація на Кіровоградщині у 2019 матиме новий змістовний вектор

13.01.19, 10:00

Проаналізувавши стартові позиції та можливі перспективні рішення консультанти Офісу реформ дійшли висновку, що у 2019 на Кіровоградщині домінуватимуть процеси приєднання території до вже діючих об’єднаних територіальних громад, – повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Після успішного досвіду приєднання Першотравенської сільської ради до Компаніївської ОТГ, на сьогодні до проведення довиборів готові декілька території, які планують приєднатись до Дмитрівської, Соколівської, Первозванівської і тієї Компаніївської об’єднаних територіальних громад.

«Подібні процеси можливо розпочнуться і навколо інших ОТГ, оскільки більшість з них створені у, так би мовити, не повному форматі, як то передбачає Перспективний план області. Нині вже можна говорити, що для покращення спроможності громади потребують укрупнення, де кількість населення не перевищує п’яти тисяч осіб», - зазначає консультант з правових питань проекту «Пульс» Вікторія Нижник.

Процес утворення нових громад на території області також не зупиниться - прогнозують експерти. До кінця року завершиться формування Новомиргородської міської, Злинської сільської ОТГ, які створюються у відповідності до Перспективного плану. Об’єднавчі процеси активізувались також в Знам’янському, Устинівськогому, Новгородкіському, Кропивницькому районах.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2019 року на території області діє 20 ОТГ, всі вони визнані спроможними і перейшли на прямі міжбюджетні стосунки. Призначення перших виборів наразі очікує Петрівська селищна ОТГ, яка утворилась наприкінці 2018 року, повідомля Валентина Остапчук, консультант з питань комунікації Кіровоградського РВ АМУ.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!