Safе online 2019: Всеукраїнська гра пройшла і у Кропивницькому

25.02.19, 18:00

На базі навчально виховного комплексу «Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад - центр естетичного виховання» відбулася щорічна Всеукраїнська гра для учнівської молоді «Safе online».

Цього року учасниками квесту стали 9 команд: 8 шкільних команд із Кропивницького та Мар'янопільська філія Новоукраїнського НВК №8. Усі учасники, виконуючи завдання гри, вчилися розрізняти важливі риси реального життя та життя онлайн.

Організатори «Safе online» – Кіровоградський колегіум, проводять його з 2015 року. Відтоді, щороку тут збираються шкільні команди по десять учнів і у форматі ед-кемппу демонструють свої знання про всесвітню мережу.

До проведення заходу долучилися фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Під час заходу фахівці з профорієнтації проінформували учнів про світ професій, вимоги, особливості сучасного місцевого ринку праці та надали поради щодо вдалого професійного вибору.

Відбулися демонстрації профорієнтаційних відеороликів та інформаційних матеріалів з описами професій. Також, фахівцями було презентовано веб-базовану платформу «Моя професія: консультаційна мережа», завдяки якій учні мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі, а саме визначитися у виборі професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, оцінці власних здібностей.

Провідна фахівчиня із профорієнтації Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Юлія Пустовіт провела для учасників інтерактивну гру «Дешифрувальник», завданням якої було розшифрувати закодовані у цифрах актуальні професії, такі як, електрогазозварник, вчитель, програміст та ін.

Захід тривав близько двох годин. За цей час учасники виконали завдання на десяти станціях, демонстрували відеоролики власного виробництва, відповідали на запитання про кібербезпеку.

Подібні заходи мають позитивний вплив на світогляд дітей, допомагають отримати більше інформації про різноманітний світ професій та ринок праці, формують здорову та всебічно обізнану особистість, надають основу для зваженого вибору професії в майбутньому.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!