Креативними стартапами ​вражали експертів кропивницькі юніори

16.05.19, 16:00

Свої перші бізнес-проекти захищали днями учні 7-х класів двадцять четвертої школи - випускники Бізнес-Школи ЮніорБанку. Урочистий захист проходив у мідл-офісі Кіровоградської філії ПриватБанку та став випускним екзаменом для юніорів, які з березня нинішнього року освоювали ази фінансової грамоти у Бізнес-Школі.

Аби захист носив незаангажований характер, оцінювати та обирати найкращі роботи запросили незалежних експертів - знаних та авторитетних особистостей Кіровоградщини: Вікторія Талашкевич - громадська діячка, засновниця прес-клубу реформ, співзасновниця Бізнес-школи "WAKE UP", Володимир Кравчук - президент Клубу рестораторів Кіровоградщини, Ірина Навроцька - спеціаліст Управління освіти Міської ради міста Кропивницького, Ігор Олійник - доцент кафедри маркетингу та менеджменту Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті, Ірина Самохвал - директор НВО №24.

Стартапи вражали креативом, практичністю, реальними розрахунками та плануванням. Всі присутні вже почали записуватися до мовної школи Софії Лінникової, не залишила байдужим нікого кондитерська Юлії Оганісян. І як було не скуштувати смачні кекси, якими Юля частувала всіх бажаючих. А авторка майбутніх книг у стилі фентезі - Софія Чабан так захопила експертів, що отримала спеціальний грошовий приз від Володимира Кравчука.

“Я вже маю 4 незакінчені романи, декілька оповідань, - розповідає Софія. - Мрію написати багато книг і видати їх. Я розрахувала, що зараз мені потрібно зібрати 1800 грн для навчання в онлайн літературній школі. Збираю усі кишенькові кошти, гроші, які дарують на свята. Вже маю деяку суму, але її ще замало. Я так вдячна пану Володимиру, він ще раз впевнив мене у думці, що чудеса бувають! А знаєте, я вже знаю сюжет свого наступного оповідання. Він буде про чарівника, який здійснює мрію невідомої дівчинки”.

“Проект Бізнес-Школа ЮніорБанку - надзвичайно цікавий, пізнавальний і корисний і було б дуже добре, якби такі предмети стали обов'язковими в загальноосвітніх школах, - додає Володимир Кравчук, голова спілки рестораторів Кіровоградської області. - На жаль, школи сьогодні не готують дітей до реального життя. І ті зусилля, які докладаються ЮніорБанком до фінансової освіти - безцінні. Ви - величезні молодці! Побільше б таких меценатів, які б безкоштовно, на постійній основі навчали дітей та готували до дорослого життя”.

“Дітей цього покоління називають поколінням Z, які обирають здоровий спосіб життя, здорове і корисне харчування. Підтвердженням цього стали презентації бізнес-проектів, які захищали майбутні бізнесмени, - ділиться враженнями Вікторія Талашкевич, громадська діячка, засновниця у Прес-клубу реформ, співзасновниця Бізнес-школи "WAKE UP", співзасновниця Jane&Vika Creative Group. - Переконана, що саме це покоління і обере бізнес та підприємництво основним способом заробітку коштів, не в приклад моєму поколінню чи поколінню моїх батьків. І це здорово, що ПриватБанк взяв на себе місію навчати дітей фінансовій грамоті”.

“Я пишаюся своїми дітьми, - розповіла Ірина Самохвал, директор НВО №24. - Я рідко хвалю їх, і у мене взагалі є лише дві оцінки - добре і відмінно. Сьогодні у всіх лише відмінно. Я вдячна ПриватБанку за цей прекрасний соціальний проект, який надає змогу дітям отримувати знання, неоціненні практичні навички та вже сьогодні планувати своє майбутнє”.

Експерти запросили випускників Бізнес-Школи взяти участь у фестивалі вуличної їжі, який вже втретє відбудеться 18-19 травня на Козачому острові (у парку Пушкіна). Юним бізнесменам оранізатори видалили локацію для презентації та продажу своїх виробів - смаколиків, листівки хенд-мейд та інших виробів.

текст і фото - Анжела Дзінзюра



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!