​ФК «Інгулець Петрове»: Футбольне диво зі сходу Кіровоградщини

30.05.19, 16:00

Футбольний клуб Інгулець, у прямому сенсі шокував усю Україну, ставши фіналістом Кубку України, де зійшовся з донецьким Шахтарем у боротьбі за трофей. І хоч дива не сталося і донеччани впевнено перегали петрівців з рахунком 4:0, це не применшує подвиг команди з Кіровоградщини. Тож, пропонуємо детальніше познайомитись з тим, що ж представляє з себе Інгулець як команда, та поговоримо про те, яким же був шлях Інгульця до цього історичного здобутку?

Селище міського типу Петрове, з населенням 7,5 тисяч осіб, знаходиться на сході Кіровоградщини. Напевно, за межами нашої області ніхто б і не здогадувався про існування цього крихітного, за мірками країни, населеного пункту, однак вихід до фіналу Кубку України змусив говорити про команду з цього містечка принаймні у середовищі футбольних фанатів. Як же так сталося, що команда з населеного пункту, де всього одна середня школа та гімназія, зуміла дійти до фінальної стадії такого престижного турніру?

Інгулець дуже молода команда, яка минулого року відзначила своє 5-ти річчя. Варто відзначити, що першочергово, Інгулець виступав під назвою “Агрофірма П'ятихатська” та представляв селище Володимирівка, населення якого складає усього трохи більше тисячі мешканців, того ж Петрівського району.

У сезоні 2015/16 Інгулець заявився на виступи у Другій Лізі українського чемпіонату. Дебютний сезон у професійному футболі виявився більш ніж вдалим і за підсумком змагань Інгулець зумів вибороти путівку на підвищення у класі. Команда зайняла третє місце із чотирнадцяти команд, а вище неї в турнірній таблиці фінішували лише рівненський Верес та Колос з Ковалівки. Завдяки успішним виступам у Другій лізі, наступний сезон петрівська команда розпочала з виступів у Першій лізі українського чемпіонату, підвищившись у класі.

У дебютному сезоні серед команд Першої ліги, Інгулець зумів закріпитись у турнірній таблиці, зайнявши 13 місце із 18 команд. У наступному сезоні, 2017/18, команда з Петрово здійснила серйозний прогрес, зокрема і у турнірному плані. За підсумками сезону, команда опинилась на 4 місці чемпіонату, поступившись усього двома очками чернігівській Десні, яка фінішувала третьою, отримавши право зіграти у перехідних матчах за вихід до найвищого українського дивізіону — Прем'єр Ліги. До речі, якби путівку у перехідні матчі виборола саме петрівська команда, то у стиках на вболівальників очікувало б дербі між кропивницькою Зіркою та Інгульцем.

Нинішній сезон у Першій лізі видався не настільки вдалим для Інгульця. Зараз команда іде на 8 рівні з репутацією міцного середняка. Зате, в Кубку України Інгулець став справжньою сенсацією, пройшовши п'ять турнірних стадій, та діставшись до фіналу. Стартував у розіграші Інгулець з поєдинку проти ковалівського Колосу, який зараз йде серед лідерів Першої ліги, та з наступного сезону реально претендує на підвищення у класі. На стадії 1/16 фіналу, суперник у Інгульця був куди простішим, а саме — Мир, представник села Горностаївка, Новотроїцького району, Херсонської області. Гра завершилась переконливою перемогою команди з Кіровоградщини з рахунком 3:0.

На стадії 1/8 фіналу, доля вперше звела Інгулець з представником Перм'єр-Ліги, Фк Маріуполем. Попри те, що маріупольці виглядали явним фаворитом матчу, петрівці зуміли нав'язати супернику свою гру, та здобути заслужену перемогу — 3:1. Вихід до стадії чвертьфіналу вже був свого роду дивом та неабияким здобутком для команди. Жереб був поблажливий до Інгульця, звівши його, не з київським Динамо чи донецьким Шахтарем, а львівськими Карпатами, серед вболівальників яких, хоч і просувався лозунг “Кубок Львову”, однак такий варіант виглядав чи не найсприятливішим. Гра видалась дуже напруженою, а її результат вирішився лише у серії пенальті, де точнішим був саме Інгулець. Та на цьому казка для Петрового не завершилась. На стадії півфіналу Інгулець так само сенсаційно пройшов луганську Зорю, здобувши напружену перемогу — 2:1.

15 травня Інгулець провів можливо найважливіший матч свого життя — фінал Кубку України. Суперником став донецький Шахтар. За усіма футбольними канонами, у Інгульця не було жодних, навіть, теоретичних шансів на успіх. Однак, чи не у кожному матчі проти представників Прем'єр-ліги, Інгулець вважався андердогом, та кожного доводив, що бажання подекуди може значити вище ніж статус. Півгодини гри проти Шахтаря Інгулець також може занести собі до активу, однак далі все стало на свої місця і гірники здобули переконливу розгромну перемогу. Та для Інгульця вихід у фінал став уже справжньою казкою, на продовження якої у наступному сезоні розраховують фанати команди.

автор - Нікітін Олександр, фото з сайтів - ingulets.com, football24.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!