Кіровоградська область п’ята в Україні за темпами введення житла в експлуатацію

03.06.19, 10:00

На цьому наголосив перший заступник голови обласної державної адміністрації під час галузевої сесії «Будівництво. Енергозбереження. Архітектура» Муніципального інвестиційного форуму «TIME to INVEST», інформує сайт Кіровоградської ОДА

«За темпами введення житла в експлуатацію область займає 5 місце в Україні», - підкреслив перший заступник голови ОДА. Він повідомив, що минулого року реалізовано 321 інвестиційний проект, декларації про готовність до експлуатації отримали 727 об’єктів. «Ми відійшли від проектів, що вирішують поточні питання і реалізуємо повноцінні капітальні проекти», - наголосив посадовець. Серед знакових він назвав відкриття 2 дитсадків, ремонт і будівництво державних та місцевих доріг, відкриття 23 міні-футбольних полів, модернізацію медичних закладів обласного центру тощо. «Впевнений, що такий поступ буде збережено і надалі», - зазначив Сергій Коваленко.

Ініціатором Форуму є міська рада міста Кропивницького спільно із Конфедерацією будівельників України та громадською організацією «Центральноукраїнська спілка будівельників». У Форумі беруть участь представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, обласної влади, місцевого самоврядування, спеціалісти будівельної та енергетичної галузей, архітектори та дизайнери, міжнародні експерти та представники проектів міжнародної технічної допомоги, студенти профільних навчальних закладів.

Перший заступник голови облдержадміністрації також наголосив на важливості теми Форуму для подальшого розвитку України та кожного регіону. «Реалізуючи інвестпроекти з будівництва, території повинні мати якісну містобудівну документацію», - зауважив посадовець. За його словами, наразі в області відповідною документацією забезпечено 70% населених пунктів. Олександрія і Світловодськ на етапі внесення змін до Генеральних планів.

Що стосується реалізації проектів з енергоефективності, Сергій Коваленко повідомив, що за 2018 рік на Кіровоградщині укладено 3 ескодоговори. «Відсутність з 1 січня 2019 року «нічного тарифу» на електроенергію зробило проблематичним існування програми. Тому очікуємо, коли на ринку електроенергії будуть ті показники, що були передбачені програмою енергоефективності», - зазначив він.

Під час Форуму обговорювалися актуальні питання у сфері будівництва та енергозбереження, напрацювання спільних пропозицій для розвитку галузі будівництва та формування стратегії розбудови міста та налагодження взаємовигідного співробітництва.

&ft3 Учасникам Форуму презентовано тенденції розвитку енергозберігаючих технологій в Україні та впровадження новітніх технологій у сфері будівництва, а також програми та проекти міжнародної допомоги, що діють в Україні.

фото - Олена Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!