​Громади Кіровоградщини отримали перші 10% коштів субвенції на соціально-економічний розвиток

06.09.19, 16:00

На сьогодні декілька території вже підтвердили наявність коштів на рахунках місцевих бюджетів. Однак, це тільки 10% коштів від загального обсягу субвенції на соціально-економічний розвиток. Водночас, Державна казначейська служба України довела до місцевих бюджетів помісячний розпис цих надходжень. – повідомляють у Кіровоградському РВ АМУ.

Громади, які почали отримувати кошти з субвенції на соціально-економічний розвиток (Розпорядження КМУ від 10 липня 2019 р. № 500-р), привітав Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. І нагадав, що це стало можливим завдяки ініціативі АМУ та зверненням громад в рамках флешмобу «Поверніть гроші громад».

Нагадаємо, після того, як Офіс президента заблокував містам виплату 7,6 млрд грн із фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток, на заклик АМУ міста, які не отримали коштів, розпочали флешмоб.

До нього долучилися й керівники громад Кіровоградщини - міський голова Гайворона Роман Волуйко,, міський голова Новомиргорода Ігор Забажан та селтщний голова Вільшанки Володимир Харковенко.

Керівники інших громад - членів Асоціації міст України відповідні надіслали листи- звернення до КМУ та Міністру фінансів.

Олександр Слобожан у відеозверненні закликав всі громади, які очікують розблокування виплати на соціально-економічний розвиток, долучитися до флешмобу.

«Саме від активності громад буде залежати чи надійде субвенція на соціально-економічний розвиток у повному обсязі до кінця року» - наголосив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Що потрібно зробити:

  • Записати коротке відео на фоні об’єктів інфраструктури, для ремонту та реконструкції яких мають бути спрямовані кошти, розказати передісторію проекту та звернутися до влади з проханням розблокувати його фінансування;
  • Запостити це відео на Вашій FB-сторінці з хештегом #поверніть_гроші_громад та відмітити Офіс Президента України і Асоціація міст України.

Таке відео можуть зняти усі небайдужі жителі громади, які прагнуть, щоб у їхньому містечку були реалізовані заходи, спрямовані на покращення якості життя. Відеозвернення за посиланням


Валентина Остапчук, консультантка з комунікації Кіровоградського РВ АМУ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!