Чисельність постійного населення Кропивницького скорочується

20.01.20, 12:00

Протягом трьох років кількість населення міста Кропивницького скоротилась на 2 тисячі 200 осіб. Так, зокрема, на 1 тисячу 400 скоротилась кількість жінок. Такі дані в рамках створення Ґендерного портрету міста Кропивницького надало головного управління статистики» - повідомляє Алла Волошина, координатора проєкту «Європейська хартія рівності в дії».

Серед інших отриманих показників у ґендерному розрізі аналізується вікові групи населення, середній вік, кількість зареєстрованих шлюбів та розірвань шлюбів, народжуваність та більше трьох десятків інших показників. «Дані, які надало Головне управління статистики у Кіровоградській області, свідчать про те, що найбільшу частину населення Кропивницького становлять жінки віком від 60 до 69 років - це 13,84 %, чоловіків такого ж віку майже вдвічі менше - 9,74%. Середній вік жінок у Кропивницькому 42 роки, а от чоловіки молодші – в середньому 37 років Прикро, але за три роки намітилась стійка тенденція до зменшення кількості новонароджених – пів відсотка на рік, здавалося б непомітно, але у перспективі це негативно відіб’ється на загальній соціально- економічній ситуації в нашому місті», - зазначає Алла Волошина.

Інформаційні матеріали, що допоможуть створити ґендерний портрет обласного центру з інстанцій різного рівня продовжують надходити. Найближчим часом буде оприлюднено ще кілька важливих для міста показників.

Остаточну версію «Ґендерного портрету м. Кропивницький» планується оприлюднити у лютому.

Нагадаємо, проєкт «Європейська хартія рівності в дії» реалізовується за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!