​Найдисциплінованіші депутати Кропивницької міськради

14.02.20, 12:00

Лише чотирнадцять депутатів із сорока двох оприлюднювали звіти про свою діяльність протягом усіх чотирьох років своєї діяльності. Мова йде про Юрія Гребенчука, Михайла Бєжана, Григорія Сергієнка, Олександра Цертія, Олександра Шамардіна, Катерину Шамардіну, Тетяну Волкожу, Віктора Ксеніча, Валентину Яремчук, Сергія Кріпака, Володимира Зайченка, Рафаеля Санасаряна, Юрія Деркаченка та Андрія Табалова. Про це свідчать проміжні результати моніторингу роботи Кропивницької міськради, які здійснює ГО «Асоціація Політичних Наук» в рамках кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

«Починаючи з 2018 року наша організація досліджує роботу депутатів Кропивницької міськради, і ми помітили таку закономірність: з кожним роком депутати все менше звітують перед виборцями. Якщо за перший рік діяльності відзвітували всі без виключення депутати, то на четвертому році таких виявилось трохи більше десятка. Доведеться звертатись до депутатів і нагадувати їм про їхні обов’язки. Виборці мають знати, як їх обранці виконують свою програму, і мати змогу у будь-який зручний час перевірити їх на сайті міської ради», - прокоментував ситуацію Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук».

Якщо говорити про фракції, то найдисциплінованішою фракцією у питанні оприлюднення депутатських звітів варто вважати «Рідне місто», всі три депутати якої оприлюднили всі звіти на сайті міськради. На другому місці – «Наш край», від якої маємо трьох дисциплінованих депутатів із семи, на третьому і четвертому – фракції «УКРОПу» і «Батьківщини», з двома депутатами із трьох та шести відповідно. П’яте і шосте місця посідають РПЛ та ЄС з одним депутатом із двох і трьох відповідно.

Також відомо про те, що депутати фракцій Батьківщини, Нашого Краю, Рідного міста, Свободи, РПЛ, УКРОПу, а також позафракційна депутатка Валентина Яремчук, цього року провели свої публічні звіти на своїх округах, однак на сайті міської ради текстів звітів частини згаданих депутатів досі не з’явилося.

Депутати Віталій Бєлов, Ігор Волков, Ігор Голофаєв, Сергій Калапа, Сергій Капітонов, Роман Колісниченко, Анатолій Ларін, Лілія Матяшова, Анна Ніжнікова та Олександр Рокожиця проігнорували вимоги законодавства, не оприлюднивши на сайті міськради вже третій звіт поспіль.

Максим Линченко, Олександр Артюх, Сергій Бойко, Сергій Горбовський, Михайло Демченко, Сергій Захаров, Володимир Смірнов, Дмитро Терзов, Богдан Товстоган та Валерій Шутка не оприлюднюють звіти вже вдруге.

Вперше ігнорують процедуру оприлюднення звітів на офіційному сайті міськради депутати Олександр Артюх, Віталій Пінчук, Вадим Дрига, Олег Мельниченко, Олег Краснокутський, Андрій Кролевець і Роман Розгачов. Хоча у них ще є час виправитися.

Найбезвідповідальнішою фракцією можна вважати фракцію Опозиційної платформи (раніше – Опоблоку), яка не звітується майже повним складом вже три роки поспіль.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». У Кропивницькому партнером проекту є ГО «Асоціація Політичних Наук».

Прес-служба АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!