Cтавлення українців до переривання вагітності змінилося

04.11.20, 16:43

Цього тижня оприлюднено повний звіт Світового дослідження цінностей 2020 в Україні, яке мало на меті отримати дані про основні риси та цінності суспільств та країн, побачити динаміку змін та зробити порівняльний аналіз різних суспільств за різними індикаторами.

Серед запитань, на які відповідали українці, є й ті, що стосуються гендерних стереотипів та ставлення до переривання вагітності (абортів). Так, у порівнянні із даними попередньої хвилі опитування, що мало місце 2011 року, українці стали більш лояльно ставитися до абортів, але у порівнянні із більшістю країн Європи залишаються досить нетерпимими до цього явища.

За цей період посилилася нетерпимість українців щодо інших, відмінних груп населення – інших національностей, релігій, іммігрантів. З іншого боку, ставлення щодо гомосексуальності як явища змінилося у позитивну сторону. Також змінилися переконання щодо деяких можливостей та вимог до чоловіків і жінок. Наприклад, із переконанням про те, що вища освіта більш важлива для хлопців, ніж для дівчат, згодні або повністю згодні 24,5%, у порівнянні із 18% у 2011р.

Детально про дослідження – читайте ось тут.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!