Рятувальники переконують громадян не виходити на кригу

26.02.21, 14:00

Днями рятувальники Гайворонського районного сектора У ДСНС в області здійснили профілактичне відпрацювання місць зимової ловлі риби на території міста Гайворон. Адже саме зараз через різке потепління крига на водоймах становить особливу небезпеку, а подекуди її й зовсім уже незалишилось.

Під час роз’яснювальної роботи головним завданням для надзвичайників було не лише нагадати любителям зимової риболовлі (як не дивно, але таких відчайдухів на водоймі виявилось чимало) правила безпеки на кризі, але й пояснити, як діяти, коли провалився на льоду. Також рибалок попередили про підвищену небезпеку такого дозвілля, розповіли, як визначається товщина льоду, та нагадали прийоми надання допомоги постраждалому.

Рятувальники зауважили, що краще не ризикувати своїм життям, вирушаючи на риболовлю, адже крига надто тонка, щоб витримувати вагу людини і є велика ймовірність опинитися у крижаній воді. На додаток кожен співрозмовник отримав від працівників Служби порятунку листівки із застереженнями та номером виклику пожежно-рятувального підрозділу.

Джерело: У ДСНС України у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!