Науковці визначили, що може зробити Кіровоградщину туристично привабливою

12.03.21, 18:00

Пошуки туристської привабливості Кіровоградської області: наукові розвідки. Монографію на таку актуальну для нашого краю тему презентували у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського.

Над цим глибоким дослідженням протягом п’яти років працював колектив з 25 науковців та фахівців-практиків з різних галузей знань – економісти, географи, біологи, екологи, педагоги, краєзнавці, експерти з менеджменту та маркетингу тощо.

На думку редактора видання доктора географічних наук Олександра Колотухи, який презентував монографію, в сучасних умовах, коли більшість людей не має змоги відпочивати, відновлювати своє здоров’я за кордоном чи у популярних курортно-лікувальних регіонах нашої країни, вкрай актуальним є ґрунтовне дослідження рекреаційно-туристського потенціалу Кіровоградщини, а разом з цим пошук та запровадження нових, нетрадиційних та більш дешевих варіантів відпочинку для дорослих і дітей. Це в свою чергу стане поштовхом для економічного розвитку нашого депресивного регіону.

«Три кита, на яких трималася наша робота, – Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Льотна академія і обласний департамент туризму, який підтримав наше починання», – зазначив Олександр Колотуха. Він акцентував увагу на тому, що туристів цікавить перш за все привабливість об’єкту, його краса, враження, які вони повезуть із собою додому, та інфраструктура, а Кіровоградщина має великий потенціал для розвитку індустріального, подієвого, екологічного, активного туризму.

«Я переконаний, що ця робота матиме практичне значення і для обласної влади, і для представників місцевої влади. В останні півтора року туризм в Україні став більш актуальним, турист почав шукати цікаві місця у себе в регіоні. Наша область, безумовно, конкурентоспроможна серед регіонів України. Зі свого боку ми готові на підтримку реалізації ваших напрацювань, щоб ми з вами могли пишатися тим, що ми створили в області і залишили після себе», – зазначив заступник голови облради Дмитро Лінько.

У якості ілюстрації актуальності роботи голова обласної організації роботодавців туристичних агентств готелів та санітарно-курортних зон Валерій Попов навів той факт, що з 81 турфірми області лише 10 зацікавлені у розвитку внутрішнього туризму.

На презентації виступили директорка обласного департаменту освіти та науки Ельза Лещенко, представник обласного департаменту туризму Ігор Ліподат, директор обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрій Лісота, доктор біологічних наук Федір Топольний та інші науковці та фахівці в сфері туризму.

«Говорити про розвиток регіонального туризму – це наше з вами завдання, завдання нашої влади, департаменту, завдання нашої бібліотеки як інформаційно-культурного центру», – підкреслила директорка обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Животовська і додала, що вже цього року у бібліотеці буде створений інформаційно-туристичний центр.


авторка - Лариса Семенова, бібліотекарка



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!