​База відпочинку “Золотий карась”. Must have для містозалежних

26.04.21, 10:00

Всім привіт! Мене звати Ігор і я - містозалежний. Мені 41 рік і я майже не виїжджаю з кропивницьких кам’яних джунглів на природу. Я не любитель всієї цієї пікнікової романтики, байдужий до відпочинку у форматі “гітарка-вогнище-алкоголь”. Риболовля мені подобається дещо більше, але зовсім не тішить реальна перспектива заночувати у наметі у компанії місцевих комарів. Та навіть найзавзятішому “герою асфальту” іноді потрібно ламати стереотипи і тікати з міста.

Куди тікати?

Такому “містоголіку” як я завжди хочеться втекти туди, де “дика природа” буде неподалік від міста. Хочеться і добратися по нормальній дорозі, і щоб інтернет на телефоні працював (а раптом у фейбуці срач якийсь, а я не в курсі). Міська душа навіть на лоні природи тягнеться до нормального туалету чи душової кабінки. Ну, ви зрозуміли… Хочеться, щоб відпочити на березі водойми, і цивілізовано. І щоб цікаво було і рибалкам, і екстремалам. І щоб компанія була.

База відпочинку “Золотий карась” за всіма цими критеріями потрапляє “у десяточку”: тут і ставок, і котеджі для відпочинку та захисту від негоди, і два з трьох операторів мобільного зв’язку не працюють. Комбо!

Як і чим добратись

Географічно “Золотий карась” знаходиться у селі Володимирівка Катеринівської ОТГ Кропивницького району. Це 29 кілометрів від обласного центру.

Добратись з міста на “Золотий карась” можна:

- пішки (довго, нудно, далеко і важко);

- рейсовим автобусом, який йде на Володимирівку (або через неї);

- мікроавтобусом, який винаймає для своїх клієнтів адміністрація “Золотого карася”. Кожної неділі об 11:00 на площі Богдана Хмельницького гостей чекатиме мікроавтобус. В зворотньому напрямку він від’їзджатиме о 20:00. Вартість - 150 гривень за поїздку туди та назад. Обов’язковою є попередня реєстрація за номером телефону;

- власною автівкою

Відразу хочеться попередити водіїв авто, особливо “низьких”: на мою думку, стан дороги від Кропивницького до Володимирівки відверто на “трієчку” за п’ятибальною системою. Проте користувачі телеграм-чату “За кермом - Кропивницький” більш оптимістичні і вважають, що дорога - “норм”

В тому ж таки “За кермом..” радять використовувати у якості навігатора смартфон на “андроїді”. Пишуть, що еплофони можуть повести полями. А в умовах дощової погоди це може закінчитись режимом мануального виштовхування власної “ласточки” з черноземів Кіровоградщини або трейловим бігом за трактором.

І якщо ви все ж добрались “по андроїду” майже асфальтованою дорогою, невелику ділянку шляху від Володимирівки до “Золотого карася” доведеться проїхати по насипній. Керівник з розвитку закладу Крістіна Белінська заспокоює: дорогу тут підсипають регулярно і у найближчому майбутньому у співпраці з місцевою владою планують цю ділянку заасфальтувати.

Ок, ви приїхали. Перше, куди ви потрапляєте - на стоянку для гостьових автомобілів. Адміністрація запевняє, що за автівками обов’язково пильнуватиме охорона бази відпочинку.

True-відпочинок

Містозалежність починає згасати відразу на парковці. У той момент, коли гості проходять з десяток метрів від стоянки до входу у “Золотий карась”, містозалежність несе важкі втрати і тікає десь у найближчі кущі.

Готуйтесь до того, що мобільники тут працюватимуть не всі: з трьох національних операторів працює лише “Vodafone”. Для любителів “рибалити” з планшетом в руках адміністрація обіцяє WiFi, але хтось мені може пояснити, нахіба на природі інтернет?

Для любителів “непланшетних” видів відпочинку, у “Золотому карасі” є вдосталь варіантів:

-парк екстремальних розваг. Включає скеледром і канатну дорогу довжиною 110 метрів. І перше, і друге виготовлене в Україні ліцензованим підприємством з урахуванням всіх безпекових норм.






На скеледром я не поліз (не мій вид активності), а от канатну дорогу перевірив на собі. Відразу зізнаюсь: до кінця її не пройшов і ганебно зліз майже наприкінці першого етапу траси (там їх два).

Варто врахувати, що канатна дорога приймає “екстремалів” до 100 кілограмів живої ваги, тверезих і з добрим вестибулярним апаратом. Занадто важких відвідувачів можуть не витримати канати, а занадто нетверезих - охоронники. А якщо ваша вестибулярка повстане проти наруги над нею посередині канатної дороги, то злізти ви зможете виключно за допомогою драбини і інструкторів. Ну і, звичайно, відео вашого позориська обов’язково залишиться у телефоні когось з ваших друзів.

А от дітям і скеледром, і канатна дорога, і батут - саме те. Поруч з канатною дорогою - реальна гра Angry Birds (та, де пташками стріляють по свиням). Її обіцяють запустити цими днями. Запрацює і атракціон “сумо” - там боротимуться одягнені у спеціальні “потовщувальні” костюми люди.





-для тих, хто як я, любить міський комфорт поруч з природою, є п’ять котеджів (великий, два середніх, маленький і Будиночок Рибалки). У найбільшому двоповерховому котеджі на 13 осіб є фінська сауна на справжніх дровах (у місті “фінки” переважно електричні). Тих, хто орендує будь який будиночок, адміністрація не турбує. Проте турботливо надає у користування мангали. А якщо гості готувати не вміють або не хочуть - до їхніх послуг кухар. Серед “родзинок” закладу - римська баня;

Вартість оренди маленького котеджу - 1000 гривень, середнього - 1200 гривень. 8-місний Будиночок Рибалки обійдеться у 1600 гривень за добу. Вартість оренди великого котеджу на 13 людей – від 3000 гривень. Варто зауважити, що територія біля найбільшого котеджу спокійно вміщує три десятки людей, тому стовідсотково підійде для різноманітних івентів - від тренінгів до весілля.



-ну а для тих, хто любить “природу” в чистому вигляді - ставок площею у 36 гектарів. Крістіна Белінська розповідає, що водойму регулярно чистять органічним засобом - мікроводоростями хлорела і запевняє, що ставок абсолютно безпечний для купання. Але наразі купатися, а також кататися на “гучних” моторних плавзасобах категорично заборонено. А на лайфхакерів-порушників чекає спілкування з охороною. Режим відносної тиші на ставку в свою чергу гарантує добру риболовлю. Водойму регулярно зариблюють і наразі тут водяться карасі (деякі, можливо, золоті), коропи, товстолоби, судаки та щуки.

Добове єднання з природою у вигляді риболовлі вартуватиме 400 гривень. В ціну входить користування водоймою, бесідка, туалет, проточна вода, шезлонги.







P.S. Як зізнається Крістіна Белінська, більшість гостей обирають “Золотий карась” для сімейного відпочинку. Окрім кропивничан, сюди приїздять родини з інших областей. Розповідає, що саме на “Золотому карасі” познайомились і потоваришували дві компанії з Києва та Одеси. І тепер вони спільно відпочивають саме тут - у Володимирівці...

P.P.S У “Золотому карасі” продають великі та смачні бургери. Кажуть, їх на замовлення виготовляють у кропивницькому “Ательє смаку “Мадам Подам”. Особисто я пробував бургер з індичою котлетою і мені сподобалось! В меню є ще не гірший за смаком з яловичою котлетою

P.P.P.S Для тих, хто чомусь мені не вірить - їдьте і переконайтесь самі. Ось сайт, ось фейсбук, ось інстаграм. Для тих, у кого “звонилка” або “бабушкофон”, номер телефона - +380 (66) 064 60 43. Не дякуйте...


писав, пробував, дегустував і робив фото - Ігор В'юн
частина фото - "
Золотий Карась"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!