Новопразький НВК і HEALTHY SCHOOLS: заради здорових і радісних школярів

20.05.21, 14:00

Здоров’я… Яке воно? Якого кольору? Яким повинно бути? Ці та інші питання ось уже третій місяць є найбільш актуальними у Новопразькому НВК.

У листопаді 2020 року заклад став активним учасником Всеукраїнського проекту «HEALTHYSCHOOLS: заради здорових і радісних школярів». Завдяки спортивному челенджу «Фізична культура» від проєкту «HealthySchools*: заради здорових і радісних школярів» наші учні довели, що вони креативні, енергійні та мають багато ідей, щоб успішно їх реалізувати. Діти влаштовували танцювальні руханки, брали участь у шкільних спортивних олімпіадах, разом із батьками організовували вдома спортивні заняття, долучались до онлайн-тренувань, слухали пізнавальні лекції від фітнес-тренерів і навіть організовували творчі заходи, присвячені спортивним темам. Із сотень зареєстрованих шкіл-учасниць повністю пройшли програму 280, і в 30 найзавзятіших потрапили дівчата і хлопці з Нової Праги.

У березні 2021 року Новопразький НВК продовжив співпрацю у проєкті, який мав уже іншу назву #ХЕППІЧЕЛЕНДЖ #ШКОЛАДРУЖБИ і присвячений був ментальному здоров’ю школярів і школярок, яке є надзвичайно важливим для їхнього успішного навчання і розвитку їхніх здібностей. Особливо ця тема актуальна під час COVID-19.

Діти виконували завдання, у яких досліджували різні аспекти психологічного благополуччя, разом створювали безпечний і вільний від цькувань простір у навчальному закладі, так званий «Простір щастя», опановували «Мистецтво емоцій», підтримували свою «Велику родину» та ще було багато активностей на тему #БУЛИТИНЕКРУТО .

На даний челендж зареєструвалися 380 шкіл, а до кінця програми дійшли і, відповідно, зробили всі тижні всіляких челенджів 287 шкіл (76%), а 30 найзавзятіших, стали фіналістами.

Зусилля команди з Нової Праги високо оцінили і школа посіла 3 місце, тож виграла гранту розмірі 15 000 грн, які будуть використані на закупівлю обладнання для STEM лабораторії.

Перемога – це супер, але сидіти, склавши руки, (незважаючи на те, що кінець навчального року і роботи у всіх «під зав’язочку») у Новопразькому НВК не вміють. Тому у квітні, а з величезною наполегливістю, шкільна спільнота поринула у світ іще одного челенджу #ГОТУЄМОРАЗОМ.

Фантастичні ідеї: разом готувати здорову їжу, навчати дітей готувати, вибирати екопродукти, досліджувати автентичні страви, створювати кулінарні книги… Все вдалось реалізувати. А ще - вивчити історію харчування різних країн світу, їх вподобання, традиції, звичаї у приготуванні страв національної кухні.

Для великої шкільної родини кожний з цих проєктів - це тісна співпраця учнів, батьків та вчителів. Це спілкування, неймовірні уроки, фантастичні виховні години, цікаві відкриті простори, фестивалі, челенджі, конкурси, радість перемог і підтримка у доланні викликів. Активний, талановитий і атмосферний навчально-виховний драйв!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!