​Три секрети письменника Олега Бондаря

31.05.21, 16:00

У Кропивницькому в рамках традиційного травневого свята «Бібліофест та Великій Перспективній» у відділі краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського відбулася зустріч з письменником-земляком Олегом Бондарем.

Олег Бондар – відомий в Україні та за її межами майстер пригодницько-містично-детективного жанру. В літературу прийшов з журналістики, де пропрацював більше 30 років. Його статті друкувались у «Вечірній газеті», «Народному слові», «Кіровоградській правді», «Голосі України». 1993-го у Центральноукраїнському видавництві вийшла перша повість «Улыбка дьявола».

Як розповів письменник, читати він почав дуже рано. Першою книгою була казка «Кобиляча голова». Далі — Стівенсон, Дюма, Діккенс, Жюль Верн та інші автори пригодницького жанру. Невеличкі оповідання почав писати ще у школі. Та читати нікому не давав, бо навіть сам не міг розібрати свій почерк. А коли розбирав, читав уголос. Але, крім бабусі, колишньої вчительки, до письменницьких потуг рідня ставилася скептично.

Через багато років Олег Бондар став лауреатом літературної премії Валерія Гончаренка. У Німеччині 2012 року були опубліковані «Кольцо из склепа», «Врата в преисподнюю» та «Убитое счастье». Зараз письменник співпрацює з українськими видавцями. Минулого року Олег став фіналістом міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» за соціально-психологічний роман «Убивчий аромат цитрусових».

Цікавою виявилася історія написання роману та участі у конкурсі. Письменнику кілька років тому колега запропонувала написати жіночий роман з коханням, еротикою та хепі-ендом. Але замість історії Її та Його вийшов соціальний роман про реалії сучасного життя. Співробітництво з різними видавництвами не склалося, автор не знав, що робити зі своїм твором, тому відправив його на «Коронацію слова». Роман потрапив у фінал конкурсу.

«Вбивчий аромат цитрусових» днями виходить у видавничому домі «Кондор». У видавництві «Ліра» готується до друку соціальний трилер «Відірваний аркуш». Сам письменник допрацьовує авантюрно-пригодницький роман «Вража ущелина».

На прохання відвідувачів книгозбірні письменник дав три поради своїм молодим колегам. По-перше, забути про авторитети і кумирів. По-друге, уважно і ретельно вичитувати твір і лише після цього кудись його надсилати. По-третє, брати участь у конкурсах. Це стане запорукою дружнього відношення видавництв.

Зустріч з Олегом Бондарем можна подивитися на facebook-сторінці книгозбірні чи на YouTube.


авторка - Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!