​«Наші діти»: У Кропивницькому стартував новий благодійний проєкт

02.06.21, 14:00

ОУНБ імені Дмитра Чижевського та громадська організація «Православна просвіта» започаткувала у Кропивницькому новий благодійний проєкт «Наші діти». Він направлений на підтримку дітей-сиріт, дітей з багатодітних родин та дитячих будинків сімейного типу.

Стартував проєкт сьогодні, у День захисту дітей. До обласної універсальної наукової бібліотеки завітали родини Холодовських та Діордіца.

Знайомство з бібліотекою розпочалося з екскурсії у відділ рідкісних і цінних видань, де діти побачили раритетні книги, надруковані більше ста років тому. Завітали у відділи документів іноземними мовами, мистецтва, документів із економічних, технічних та природничих наук та Інтернет Центр. Складали пазли та малювали на інтерактивних дошках, дивилися виставки кованих виробів та вишитих картин, роздивлялися карту фортеці святої Єлисавети та дзвонили у вокзальний дзвін, гралися в Xbox Kinect Sensor.

А потім взяли участь у майстер-класах, які проводять бібліотекарі. В Інтернет Центрі чудо-ручками моделювали 3D-сувеніри, найстарші в Орхуському центрі розписували екоторби, а наймолодші навчалися прикрашати сухими квіточками книжкові закладки у відділі мистецтв.

«Захоплююче. Я давно не була в бібліотеці Чижевського — більше в тих, що поблизу домівки. Я вражена. Наче у майбутнє потрапила», - зізналася Анжела Діодріца.

«Тут дуже цікаво. Я бачу, як дітям подобається, і мені теж», - додала Юлія Холодовська.

На згадку про відвідини бібліотеки у дівчат та хлопців залишилися власноруч створені сувеніри, закладинки та екоторбинки. Громадська організація, яку очолює благодійник, почесний громадянин Кропивницького Євген Бахмач, подарувала кожній родині мікрохвильову піч.

«Я задоволена, що разом з «Православною просвітою» ми створили такий благодійний проєкт. Чекаємо до нас в гості багатодітні та прийомні сім’ї. Маю надію, що діти стануть нашими постійними відвідувачами та друзями бібліотеки», - сказала директорка книгозбірні Валентина Животовська.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!