​Бібліотека подорожей Кіровоградщиною

17.06.21, 12:00

В головній книгозбірні Кропивницького та області говорили про туризм. На нараду зібралися представники туристичних агенцій та операторів, малого та середнього бізнесу, культурних закладів, профільного департаменту облдержадміністрації та регіональної торгово-промислової палати.

Обласний інформаційний туристичний портал, що знаходиться на завершальній стадії розробки, представила ініціаторка його створення, директорка бібліотеки імені Чижевського Валентина Животовська.

На її переконання, Кіровоградщина і на половину не використовує свій безмежний потенціал, який має у сфері туризму. В області функціонує майже 80 турфірм, проте лише десяток зацікавлений у розвитку внутрішнього туризму.

Обласний інформаційний туристичний портал та головна книгозбірня області стануть тим хабом, центром тяжіння, який допоможе зробити ривок уперед.

«Це не просто інформаційний проєкт. Це потенціал для розвитку більше 50 суміжних галузей. Можливість долучитися усім - від аграріїв та промисловців до тих, хто вивозить сміття. Це додаткові надходження до бюджету територіальних громад, створення нових робочих місць та розвиток інфраструктури», - розповіла Валентина Животовська.

За її словами, можна реалізувати багато видів туризму: культурно-історичний та екологічний, зелений та лікувально-оздоровчий, освітній та релігійний, рекреаційний та подієвий тощо. І туристу потрібно знати, як добратися до локації, яку він вибрав, десь перепочити, поїсти, розважитися, зрештою придбати необхідні речі чи сувеніри.

«Перспектива велика. У бібліотеки для цього є матеріальний і людський ресурс. Завдяки підтримці департаменту облдержадміністрації та обласної ради ми придбали сервер та два комп’ютери. Фахівці та ІТ-спеціалісти в нас вже працюють, є інформаційна база та регіональна мережа інформаційно-ресурсних центрів бібліотек, через які ми співпрацюємо з громадами. І до того ж ми знаходимося у центрі обласного центру», - додала Валентина Животовська.

Директорка департаменту культури й туризму Кіровоградської ОДА Уляна Соколенко зазначила, що в ОТГ наразі визначають основні туристичні магніти, які вони розвиватимуть. Вони працюють над їх об’єднанням в єдину мережу як в самій громаді, так і з локаціями в інших громадах Кіровоградщини та сусідніх областях.

Отже, про що розповість Обласний інформаційний туристичний портал?

Про:

- об’єкти історії, культури, пам’ятки природи, зелені садиби тощо;

- туристичні маршрути;

- туроператорів та турагенції;

- заходи подієвого туризму (культурні, спортивні та суспільні події);

- екскурсоводів та акредитованих гідів-перекладачів;

- місця розміщення (готелі, хостели, бази відпочинку тощо);

- заклади харчування (ресторани, кафе, кав’ярні, бари, клуби, піцерії тощо);

- транспорт, у тому числі громадський (маршрути, розклад, вартість тощо), а також службу таксі й інші засоби транспортування та переміщення;

- заклади торгівлі, побутового та медичного обслуговування тощо.

Портал матиме посилання на матеріали у соцмережах, де також представлена інформація про всі події та місця, які можуть зацікавити туристів. Він об’єднає надавачів послуг зі споживачами та акумулює усі дані. Крім того, портал матиме в бібліотеці Чижевського локацію, де збиратимуться ті, для кого поняття «туризм» має реальне втілення.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!