​«Велике будівництво» модернізує інфраструктуру та створює нові робочі місця

05.07.21, 14:49

Програма «Велике будівництво» допомагає модернізувати інфраструктуру в Україні, а також з її допомогою вже створено додатково близько 200 тисяч робочих місць. Це вкрай важливо для держави, а особливо в період пандемії коронавірусу, переконаний Президент України Володимир Зеленський.

«Велике будівництво» – реально крута реформа в Україні, яка спрацювала. Не дуже багато реформ спрацювало. «Велике будівництво» дало близько 200 тисяч робочих місць. Хоча після першої, впродовж другої хвилі COVID-19 українці втратили майже 350-400 тисяч робочих місць. А «Велике будівництво» повернуло 200 тисяч, немало», – зазначив глава держави.

На його переконання, покращення інфраструктури є однією з головних реформ для будь-якої країни. І про це кажуть світові лідери.

Так, наприклад, варто пригадати заяву Президента США Джо Байдена щодо запуску реформи інфраструктури в Сполучених Штатах, бюджет якої – понад 2 трильйони доларів. Такі великі суми вкотре підтверджують важливість реформи не лише в Україні, а й за кордоном.

Варто зазначити, що, на жаль, не в усіх українських містах помітні результати цієї програми. Причина в тому, що в містах «Великого будівництва» немає. Тому що немає цих місцевих доріг на балансі «Укравтодору». Але за межами міст всі бачать результат, там українці вже користуються покращеною інфраструктурою. І це сталося завдяки саме президентській програмі «Велике будівництво».

Насправді, в Україні завжди так було, що в столиці та в інших містах, де керують більш-менш сильні мери, дороги були. Навіть якщо з частковим ремонтом, навіть якщо з ямами, але були. А от поза межами міст – взагалі не було доріг, або їх складно було назвати «дорогами». Зараз відбувається навпаки – ініційована Президентом програма працює.

Відчутні інфраструктурні зміни і в Кіровоградській області, - говорить Олександр Дануца, народний депутат України, член фракції «Слуга Народу».

«За період дії програми Президента «Велике будівництво» понад 200 об’єктів у дорожній галузі, спорті, освіті та медицині в Кіровоградській області отримали «друге дихання», були модернізовані, відреставровані або ж побудовані. Програма триває вже другий рік і за цей час вдалося реконструювати низку дорожніх та інфраструктурних об‘єктів. Це й автошляхи, що не ремонтувалися роками. Через Кіровоградщину пролягає, вже відома на вся державу, «дорога Єдності» - ділянка траси М-30 стане найкоротшим маршрутом, що з’єднає схід і захід України. Сьогодні вже розпочато ремонт її чергової частини, на шляху від Кропивницького до Знам’янки. І в межах Кіровоградської області цей шлях відремонтують по всій протяжності. Також зараз триває капітальний ремонт на двох мостах «дороги Єдності»: через річку Синюха поблизу Новоархангельська та міст неподалік села Обознівка. На Кіровоградщині повним ходом йде реконструкція та будівництво трьох дитячих садочків – у Знам’янці, Голованівську та Добровеличківці, триває санація школи в Долинській. Розпочато капітальний ремонт інфекційного відділення в Олександрійській міській лікарні і реконструкцію Новоукраїнської. В Кропивницькому завершується відновлення обласного центру дитячої та юнацької творчості. На завершальному етапі реконструкція тих об’єктів, яка була розпочата ще в минулому році. Тобто, ми бачимо, що програма Президента колосальна і сьогодні на Кіровоградщині триває масштабна розбудова якісної інфраструктури регіону» - підсумував народний обранець Олександр Дануца.






Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!