​У Кропивницькому впливові чоловіки закликали до тестування на ВІЛ

07.07.21, 14:00

Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» у рамках проєкту HealthLink «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), створила соціальний відеоролик, мета якого – мотивація чоловіків до тестування на ВІЛ.

- Як показує статистика взята в рамках реалізації проекту HealthLink за перше півріччя з 1.01.2021 рік по 30.06.2021 рік, 54% жінок проходять тестування на ВІЛ, натомість лише 46% чоловіків робить тест на ВІЛ, - пояснює координатор проєкту Катерина Тимошенко.

Громадські активісти дослідили цю тему і в Кропивницькому. У рамках соціального експерименту за кілька годин опитали 53 особи, в яких запитали, коли вони востаннє були у лікаря та коли проходили тестування на ВІЛ. За підсумками експерименту, зробили висновок: чоловіки менше дбають про власне здоров’я.

- Турбота про здоров’я чоловіка – починається з тестування на ВІЛ. Тому ми вирішили зняти соціальний відеоролик, в якому запросили знятися впливових чоловіків Кропивницького, серед яких – ресторатор і власник кав’ярень Володимир Кравчук, спорстмен Олег Петренко, громадський діяч Дмитро Бабак, директор по технологіям Сергій Холін, тележурналіст Дмитро Кохан, спеціаліст із верстки Андрій Флоренко, учасник АТО, підприємець Дмитро Слюта, власник кав’ярні «DVAcoffee» Віктор Душак.

Над сценарієм працювала наша координаторка-інформаційного напрямку Вікторія Семененко, зйомка і монтаж відео – Дмитро Васільєв. Зйомки проходили у локації Кропивницького Гончаренко центру.

"У відео чоловіки розповідають по свій досвід тестування на ВІЛ та закликають кожного чоловіка бути уважним до свого здоров’я", - коментує Данильченко Костянтин директор виконавчий БО «100 відсотків життя. Кропивницький». Переглянути відео та поширити в соціальних мережах із закликами дбати про власне здоров’я, можна за посиланням:

https://www.facebook.com/kiraids/posts/2722180434572900



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!