День без поліетилену – це просто!

09.07.21, 14:00

Третього липня Україна долучилася до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів. Напередодні працівники Орхуського центру екологічної інформації ОУНБ імені Дмитра Чижевського провели вуличну акцію під гаслом «День без поліетилену – це просто». Екологічні акції Орхуський центр проводить вже шостий рік поспіль.

В рамках акції на прибудинковому майданчику біля головної книгозбірні Кропивницького усі охочі розфарбовували екоторбинки за допомогою трафаретів та за власними оригінальними малюнками.

Кропивничани брали участь в інтерактивній вікторині «Земля в пакеті». Вони відповідали на питання про використання поліетилену в побуті та його негативний вплив на навколишнє природне середовище. Наприклад, скільки поліетиленових пакетів за рік використовує кожен українець, скільки років має пройти перш ніж поліетиленовий пакетик почне розкладатися у землі, скільки відпрацьованих пластикових пакувальних матеріалів переробляють в Україні за рік, тощо. За правильні відповіді учасники вікторини із задоволенням отримували цукерки.

Екоакцію співробітники бібліотеки провели, щоб привернути увагу звичайних людей, користувачів поліетилену, до проблеми надмірного споживання одноразових поліетиленових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами.

Нагадаємо, що 3 липня 2019 року Україна приєдналася до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів. 7 червня 2021 року президент Зеленський підписав Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!