​Ветерани із чотирьох областей України вивчатимуть кропивницький громадський досвід

13.07.21, 12:00

Протягом 19-23 липня у Кропивницькому перебуватиме із навчальним візитом група активістів та активісток із Донецької, Луганської, Запорізької та Житомирської областей.

Це представники і представниці громадських організацій ветеранів, учасників бойових дій. Це, зокрема, керівництво Луганської обласної спілки учасників бойових дій «Ветерани АТО Луганщини», громадської організації ветеранів із міста Рубіжне, Спілки ветеранів АТО із міста Щастя, громадської організації «Східна варта» та Центру конверсії та професійної адаптації, громадської організації «Дім ветерана» та «Гайдамацький рух», і багатьох інших.

У Кропивницькому лідери громадського руху будуть вивчати досвід взаємодії влади і третього сектору, дізнаватися про вдалі кейси, що їх впроваджують місцеві громадські активісти, а також про історії успіху у вирішенні соціальних проблем та розвитку місцевих громад.

Крім іншого, активісти відвідають «Krop.Hub» та «Mir2.0», створені учасниками АТО та членами їх родин, побувають у музеї Третього полку спецпризначення, дізнаються про досвід роботи Центрально-української агенції новин та телеканалу «Вітер», вивчатимуть досвід співпраці Норвегії і України на прикладі курсів, що проходять у Льотній академії, дізнаються про досвід роботи фонду «СМАйЛ» від Інни Колпак і принципи адаптації військових від психолога Андрія Фоменко, відвідають Обласний госпіталь і Центр медико-психологічної реабілітації «КОМПАС», а також поспілкуються із редакторкою тижневика «Народне слово» Оксаною Гуцалюк, яка впроваджує інноваційні підходи в інформаційній підтримці ветеранського руху.

Навчальний візит проводиться у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!