​Кропивницький втілюватиме концепцію «розумного міста»

22.07.21, 12:00

У Кропивницькому влада розпочала роботу над концепцією SmartCity. Про це заявила керуюча справами Кропивницького міськвиконкому Світлана Балакірєва під час обговорення "Смарт Сіті у Кропивницькому. Як зробити наше місто розумним?", організованому Асоціацією Політичних Наук та «Радою Експертів», яке відбулося 15 липня, в приміщенні Громадського офісу.

Участь у заході також взяли депутати та чиновники Кропивницької міськради, громадські активісти та експертне середовище. Зокрема, учасники заходу мали змогу поспілкуватися з експертами з Ізраїлю (Майк Гірел) та Києва (Оксана Потапенко), які детально розповіли про міжнародний та національний досвід реалізації концепції розумного міста.

«Ми були приємно здивовані, дізнавшись про створення робочих груп з напрацювання Стратегії міста, зокрема і робочої групи з цифровізації, адже це те, що передбачено у нашій «Дорожній карті реформ» Кропивницького, це те, що ми разом домовились робити ще у жовтні 2020 року, під час підписання спільного меморандуму. Тому ми з радістю включились у цю роботу і вирішили допомогти місту», - відкрив круглий стіл Дмитро Сінченко, голова Асоціації Політичних Наук та співголова коаліції «Рада Експертів».

За словами Майка Гірела, головна мета концепції «розумного міста» - підвищити ефективність управління міською інфраструктурою та зробити якісний сервіс для його мешканців. Щоб цього досягнути, необхідно створити якісний фундамент – CRMсистему, яка забезпечуватиме керівництво міста аналітикою та допомагатиме приймати обґрунтовані рішення на основі даних.

Депутатки Наталія Кліменкова та Ірина Романескул погодились із необхідністю впровадження концепції «розумного міста» у Кропивницькому і пообіцяли працювати над її втіленням.

Активісти коаліції «Рада Експертів» планують розробити свій варіант концепції SmartCity, і запропонувати взяти його за основу на майбутньому засіданні робочої групи.

Для довідки: 2 жовтні 2020 року, перед місцевими виборами, в приміщенні CBNбуло підписано меморандум між кандидатами в міські голови, політичними партіями та коаліцією «Рада Експертів» щодо підтримки «Дорожньої карти реформ Кропивниччини» новим складом місцевих рад. Меморандум підписали майже всі партії, що потрапили до Кропивницької міськради, у тому числі і міський голова Андрій Райкович. У березні 2021 року було оголошено про початок реалізації першого пункту Меморандуму – створення Стратегії міста. До складу робочих груп увійшли і представники «Ради Експертів».

Майк Гірел - підприємець, засновник і генеральний директор AuxBridge (www.auxbridge.com), з більш ніж 20-річним практичним досвідом у високотехнологічних сферах, таких, як ІТ, телекомунікації, безпека. Майкл має науковий ступінь від Champlain (Vermont, USA) в управлінні бізнесу і маркетингу. Крім Держави Ізраїль, де Майкл проводить більшу частину свого часу, він втілює проєкти в США, Європі та Китаї. Також Майкл є консультантом і викладачем програм Міністерства репатріації та абсорбції Ізраїлю, Інституту експорту Ізраїлю, Центру підтримки ділових ініціатив, Організації Unistream. Майкл є визнаним експертом у питаннях цифрової трансформації, а також у комплексних багаторівневих проєктах, таких як Smart City (розумне місто) та Safe City (безпечне місто). Запрошений експерт і спікер на міжнародних конференціях і симпозіумах, зокрема, в Україні, таких як Business for Smart Cities, 451E, Kyiv Smart City тощо.

Концепція «Смарт Сіті» - це розвинена міська територія, яка генерує сталий економічний розвиток і високу якість життя, значно покращуючи життєдіяльність таких сфер, як економіка, мобільність, навколишнє середовище, люди і уряд. Успіхів і досягнень в цих областях можна домогтися завдяки потужному людському капіталу, соціальному капіталу та / або інфраструктурі ІКТ.

«Рада експертів»(РЕ) - коаліція громадських організацій Кіровоградщини. Була створена навесні 2017 року за сприяння Реанімаційного Пакету Реформ. До складу РЕ увійшли 32 найбільш потужних організацій громадянського суспільства міста Кропивницький та Кіровоградської області, зокрема: ГО «Асоціація Політичних Наук», ГО «Прес-клуб реформ», ГО «Батьківська рада Кропивницького», ГО «Народний контроль Кіровоградщини», Кропивницька обласна філія ВО «Рух захисту української мови», Центр української політики «Ексампей», Кіровоградське відділення ВУТ «Просвіта», Центр медіарозслідувань «Прозоро», ГО «Озеленення. Кропивницький», БФ «Кіровоград Волонтерський», ГО «Територія успіху», ГО «Волонтерське об’єднання учасників Майдану та бойових дій», ГО «Спільна дія».


Прес-служба коаліції «Рада Експертів»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!