Програмування для найменших: У Гончаренко центрі розпочався курс "Основи комп'ютерної грамотності"

02.08.21, 12:00

У суботу, 31 липня в Гончаренко центрі пройшов перший урок курсу "Основи комп'ютерної грамотності" від освітньої мережі "Code Club".

Восьмеро дітлахів віком від семи до дев'яти років завітали до Гончаренко центру аби розпочати своє знайомство з програмуванням. Частина з них не мають своїх ноутбуків, тож курс став можливим завдяки тому, що благодійники подарували у Гончаренко центр шість лептопів.

Заняття розпочалось зі знайомства викладачки курсу Ірини Іванової з учнями. Впродовж 45-ти хвилинного уроку дітлахи дізналися про основні правила роботи за комп'ютером, види комп'ютерів та поговорили про пристрої для введення інформації.

Інформаційні блоки чергувалися з тестами, іграми та розминкою. Найактивніших учнів та учениць пані Ірина заохочувала відзнакою ментора.

- Раніше я працювала з маленькими дітьми в студії раннього розвитку та викладала журналістику підліткам. Взагалі, моя основна робота не пов'язана з викладанням. Я координаторка проєкту і зазвичай займаюсь пошуком менторів та комунікую з ними. В рамках "Code Club" викладаю вперше, адже захотіла поволонтерити на рівні з менторами, які приходять до мене в проєкт, - розповідає Ірина Іванова, викладачка курсу

Перше заняття пройшло продуктивно. Декілька дітлахів отримати відзнаку ментора за активну роботу під час уроку. Тож, Гончаренко центр покинули з купою вражень та емоцій.
На наступних заняттях діти будуть вчитися створювати файли та папки, працювати з програмою Microsoft Word та Microsoft PowerPoint. Нагадаємо, що заняття проходять в місті Кропивницький в Гончаренко центрі за адресою вулиця Велика Перспективна, 4а за умови попередньої реєстрації. Зараз триває набір у нову групу, заняття в якій почнуться 7-го серпня – записуйте своїх дітей: https://cutt.ly/YQsIqdg


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!