​Кропивницький посилює українсько-європейську взаємодію!

15.12.21, 16:00

У рамках діяльності команди експертів та експерток Team Europe Кропивницький, яку підтримує Представництво ЄС в Україні, сьогодні в обласному центрі відбулася ціла низка цікавих подій, викликаних самітом «Східного партнерства», котрий відбувається 15 грудня у Брюсселі.

“Східне партнерство” - це політика Європейського Союзу, що має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС. Зокрема, із Україною, Грузією, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією та Білоруссю. Більше того, цього року Київ, Тбілісі та Кишинеу, котрі уже мають угоди про асоціацію з ЄС, створили «Асоційоване тріо».

Зустріч в Економіко-технологічному інституті імені Ельворті
Зустріч в Економіко-технологічному інституті імені Ельворті
Програма подій у Кропивницькому почалася зранку із зустрічі зі студентами та студентками, яку організувала членкиня Team Europe Ольга Гріднєва. З молоддю зустрілися гості зі столиці - Лілія Антонюк, національна координаторка ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні (EU NEIGHBOURS east), EU4Youth Alumna, Erasmus+ Alumna, а також Ярослав Морозов, посол європейської молоді. На базі шанованого і прогресивного навчального закладу - мова про Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті, - молодь ставила спікерам багато питань і брала участь участь в організованому гостями квізі.

Запис програми РАДІОДЕНЬ на каналі "Суспільне.Кропивницький"
Запис програми РАДІОДЕНЬ на каналі "Суспільне.Кропивницький"
Наступною зупинкою стала розмова у популярній теле/радіо програмі «Радіодень», яку видає в ефір “Суспільне Кропивницький”. Журналіст Кирило Поліщук запропонував поговорити про Європейський Союз та про те, яким чином він будує співпрацю зі своїми країнами-сусідами. Учасники програми дискутували, чому ЄС витрачає гроші своїх платників податків на допомогу іншим країнам, а також обговорили ініціативу «Східне партнерство» та розповідали про те, як звичайні українці та українки, які не працюють у сфері міжнародних відносин і дипломатії, можуть стати частиною ініціативи «Посли європейської молоді».

Зустріч у Кропивницькому Гончаренко центрі
Зустріч у Кропивницькому Гончаренко центрі
На завершення дня відбулася інтерактивна зустріч у Кропивницькому Гончаренко центрі, під час якої всі бажаючі могли дізнатися як про ініціативу «Східне партнерство», так і про інші напрямки взаємодії на рівні Україна-ЄС.

“Ми дуже вдячні Представництву Європейського Союзу, яке свого часу підтримало ідею створення у Кропивницькому команди експертів та експерток Team Europe, і постійно створює можливості для організації та проведення таких заходів, як сьогодні”, - розповідає Вікторія Талашкевич, членкиня команди Team Europe, директорка Кропивницького Гончаренко центру.

Саме під час події, яку організувало восени Представництво Європейського Союзу у столиці, пані Вікторія Талашкевич познайомилась із пані Лілією Антонюк, і запросила її до Кропивницького. Результатом стали спільні плани цих двох мереж - Team Europe та “Посли європейської молоді”. Зокрема, завдяки зацікавленості керівництва, колективу і студентів Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті, наступної планується провести заходи з нагоди Дня Європи та Європейського дня парків.

Хочете знати більше про ініціативи команди Team Europe у Кропивницькому?
Підписуйтесь на їхній профіль в Інстаграмі: https://instagram.com/teameuropekrop



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!