Кіровоградщина: життя на урані: ​У Кропивницькому презентували фільм

21.12.21, 14:00

Бібліотека Чижевського стала місцем передпоказу-презентації документального фільму «Кіровоградщина: життя на урані», створеного на замовлення регіонального мовника для «Суспільне Кропивницький».

«Ми хотіли розповісти, що насправді відбувається в урановою галуззю в нашій області, познайомити людей з трьома вимірами цього питання: економічним, екологічним і суто людським. Ми сподіваємося, що відповіді на запитання ми дали цим фільмом, але, мабуть, ще більше питань ми цим фільмом поставили», - зазначила продюсерка «Суспільне Кропивницький» Яна Бабак.

Продюсеркою фільму виступила Олена Горобець з «Горобці продакшн», а в роботі над проектом взяла участь команда телеканалу «Вітер». Про життя на урані розповідали шахтарі і їхні родини, науковці, лікарі, керівництво області, профільних міністерства, підприємств, профспілок та громадських організацій.

«Фільм складний, неоднозначний, поліфонічний. Ми намагались зібрати усі проблеми і показати їхню системність, взаємовз’язок і розвиток. З усією відповідальністю хочу сказати, що за всю історію регіонального телебачення це перший фільм такого рівня», - заявила сценаристка Ірина Романська.

«Бібліотека Чижевського є місцем тяжіння для творчих особистостей. Саме до нас приходять, щоб презентувати свої доробки, - зазначила директорка бібліотеки Валентина Животовська. – До того ж, зараз ми самі в партнерстві з Катериною Мурованою та командою телеканалу “Вітер” займаємось створенням документального фільму, присвяченого Василю Сухомлинському».

Вона нагадала, що в бібліотеці багато років працює артхаусклуб «У Чижевського», на показах якого демонструються найкращі зразки світового кіно, та клуб документального кіно про права людини Docudays UA.

«Лише цього року в бібліотеці відбулися прем’єрні покази двох стрічок кропивницької дитячої кінотелестудії “КУ-раж”, веб-серіалу “Чумацькі пісні”, - додала Валентина Животовська. – Нам дуже приємно, що бібліотека стала місцем презентації ще одного творчого кінопроєкту. Проблеми, яку підіймають автори фільму, торкаються життя кожного кропивничанина і жителя Кіровоградщини. Для нашого суспільства ця документальна картина дуже важлива».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!