​Що робити переселенцям з туберкульозом, які приїхали на Кіровоградщину

17.03.22, 13:46

Через воєнні дії, багато людей змушені залишати свої домівки і шукати прихистку. Серед переселенців є люди, які хворіють на туберкульоз. Вкрай важливо не зупинятися на шляху боротьби із соціально небезпечним захворюванням.

КНП «Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради» працює у штатному режимі. Тут надають кваліфіковану інтегровану медичну допомогу всім тим, хто її потребує: пацієнтам з підозрою на туберкульоз, пацієнтам з туберкульозом, з ко-інфекцією ВІЛ/туберкульоз, ВІЛ-інфікованим, та пацієнтам, які знаходяться на програмі замісної підтримувальної терапії.

- Усі переселенці, які мають встановлений діагноз «туберкульоз», можуть звернутися до нашого закладу за адресою: м. Кропивницький, вул. Габдрахманова, 18/29, або за телефоном (0522) 37 08 74. Якщо пацієнт знаходиться за межами Кропивницького, є можливість звернутися до будь-якого закладу охорони здоров’я та повідомити про свою проблему. Фахівці закладу зв’яжуться із лікарями-фтизіатрами для організації подальшого лікування пацієнта. У будь-якому випадку кожному пацієнту буде надана кваліфікована медична допомога та продовжено лікування у нашій області амбулаторно чи стаціонарно. На даний час ми здійснюємо доставку протитуберкульозних препаратів до району проживання пацієнта. Наразі під патронатом нашого закладу продовжують лікування дев’ять осіб з туберкульозом, які приїхали із різних куточків України, - коментує керівник закладу Галина Горенко.

У благодійній організації «100 відсотків життя. Кропивницький» хворим на туберкульоз, які приїжджають з інших регіонів, надають соціальний супровід.

- Наразі у нас під супроводом перебуває дві особи. Ми надаємо їм психологічну підтримку, допомагаємо із забезпеченням сертифікатами на продукти харчування. Пацієнтам з туберкульозом дуже важливо розуміти, що в будь-якому випадку не слід переривати лікування, оскільки це може призвести до прогресування захворювання. Тому за соціальним супроводом можна звертатися до нашої благодійної організації за адресою: вул. Преображенська, 2 (будинок побуту), каб.614 або за телефоном 0665860327, - розповідає керівник проекту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом, Наталія Брайченко.

Закликаємо переселенців, по прибутті до Кіровоградської області, терміново звертатися за медичною допомогою. Усім буде надана кваліфікована медична допомога за будь-яких умов.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!