​ВІЛ-позитивний: «Знав, що розпочалася війна. Не знав, що буде далі зі мною…»

28.03.22, 21:38

Про те, що в Сергія ВІЛ – він дізнався в той же день, коли в країні розпочалася війна. Здавалося, його світ в один момент зруйнувався.

Чоловік проживає у невеличкому селі на Кіровоградщині. Спочатку його непокоїло запалення лімфовузлів, сильне потовиділення вночі, різке схуднення. Звернувся до свого сімейного лікаря, який і направив чоловіка на додаткові обстеження, в тому числі на ВІЛ.

- Їхав у автобусі. Знав, що розпочалася війна. Хвилювався за своїх дітей, дружину. Ще не знав, що буде далі. Про себе майже не думав, допоки не прийшов у лікарню. Мене одразу направили у кабінет «Довіра», медсестра зробила тест. Результат виявився позитивний. ВІЛ? Як з ним жити? Чи є ліки? Це перше, що я запитав, коли відійшов від шокового стану. У той день в кабінеті була соціальна працівниця з благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький» Надія Балан, яка відповіла на всі мої питання, підтримала, - каже Сергій.

Наразі чоловік приймає необхідні ліки - АРТ-терапію, яка є в наявності, безкоштовна для людей з ВІЛ. Також він перебуває під соціальним супроводом проєкту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ», що реалізує БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

- Сергію не знадобилося багато часу, щоб прийняти свій діагноз. Він спочатку цікавився, чи є ліки. Потім почав перейматися за дружину. Він не знав, як інфікувався. До того ж, його дружина під час народження другої дитини проходила обстеження на ВІЛ. Тоді тест був негативним. Моє завдання – підтримати їх обох, пояснити важливість прийняття кожним ВІЛ-позитивного статусу, необхідність лікування. Вони мріяли про ще одну дитинку. Та я пояснила, що наразі вони повинні більше часу приділити своєму здоров’ю, адже дітям потрібні здорові батьки, - каже соціальна працівниця Надія Балан.

Навіть у такий складний воєнний час ми повинні дбати про своє здоров’я, тож у разі погіршення стану, обов’язково зверніться на медичною допомогою.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!