​На ВІЛ протестували понад 100 осіб

02.06.22, 12:00

У рамках тижневої акції «Здоров’я – це наш код нації», приуроченої до Дня пам’яті померлих від СНІДу, благодійні організації протестували на ВІЛ понад сто осіб.

З нагоди пам’ятної дати БО «100 відсотків життя. Кропивницький» та ОБФ "Повернення до життя" у період з 13 по 20 травня запрошували до себе в офіси всіх бажаючих безкоштовно протестуватися на ВІЛ те гепатит С. До того ж, соціальні працівники проводили тестування в районах та містах Кіровоградщини (зокрема, Смоліно, Новгородка, Світловодськ, Добровеличківка, Новоукраїнка). Загалом свій ВІЛ-статус дізналися 78 осіб, з них утрьох виявлено гепатит С.

У рамках акції, в День вишиванки, на центральній площі Кропивницького соціальні працівники протестували на ВІЛ та гепатит С 30 осіб, з яких у чотирьох виявили гепатит. Серед протестованих – жителі з Кропивницького та внутрішньо переміщені особи Харкова, Києва та Київської області. Серед перехожих було поширено 25 оральних (слинних) тестів на ВІЛ для само тестування, а також візитівки, інформаційні буклети та браслети «Ніт ВІЛ».

- Я прочитала про акцію у ЗМІ, тому прийшла перевірити своє здоров’я. Подібні акції в наш час дуже корисні, адже зараз, коли думки про війну, ми забуваємо про своє здоров’я, - каже жителька міста Ірина.

Подібні профілактичні заходи сприяють формуванню позитивного ставлення українців до власного здоров’я. Пам’ятайте: здорова людина - здорова Україна!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!