​Парус змінили вітрила

09.09.22, 14:00

У Кропивницькому початок вересня попри війну зібрав у спільному колі партнерів та давніх друзів головної книгозбірні області – творче об’єднання «Парус» з його незмінною очільницею, поетесою і громадською діячкою Оленою Надутенко.

На зустріч завітали поети та письменники Тетяна Маркова, Михайло Радкевич, Ірина Кінша, Валентин Карпов, Сергій Шпудейко, Наталя Шмідке, Валентина Саєнко, Микола Ільїн, Олена Мороз.

На початку зустрічі спільним рішенням було підтримано ідею перейменувати творче об’єднання на україномовний варіант «Паруса» – «Вітрила». Сергій Осадчий, голова обласної громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите хора»», презентував пісню «Побратими» на слова Олексія Кононенко (переклад болгарською Марія Шандурко). Це була прем’єра пісні.

Творче об’єднання відоме і популярне у місті та області, в науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського проходять зустрічі, презентації книг, альманаху «Крізь час і простір». «Вітрила» завжди відкриті для нових авторів, виконавців та просто любителів поетичного слова і бардівської пісні. На вересневому засіданні письменники радо зустріли та прийняли до свого дружнього колективу нового члена – Олександра Затоку. Зустріч пройшла в душевній, теплій атмосфері.


авторка - Тетяна Колєчкіна, відділ краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!