Клаптики добра: Відкрилася виставка килимків, створених у техніці печворк

14.06.23, 12:00

Вчора у Музеї мистецтв відкрилася і триватиме три дні виставка килимків “Клаптики добра”, створених у техніці печворк від учениць, волонтерок та майстринь Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі за підтримки Представництва ЄС в Україні.

Ця виставка є результатом більш ніж двомісячної роботи команди «Team Europe Кропивницький» та майстрині печворку Ірини Кудревич над популяризацією клаптикового шитва та апсайклінгу у Кропивницькому. Аапсайклінг – це не просто переробка старих речей, а ще й виготовлення із них нових! Зокрема, із джинсової тканини, 258 кілограмів якої містян принесли організаторам, були створені більше трьох десятків клаптикових килимків.

«Ми залучили до цієї акції в якості наставниці відому у місті та Україні майстриню з печворку Ірину Кудревич, вона провела майстер-клас із виготовлення килимків із клаптиків джинсової тканини у Ліцеї сфери послуг і торгівлі», - розповідає членкиня команди «Team Europe Кропивницький» Вікторія Талашкевич. За її словами, у навчальному закладі успішно працює соціальне ательє «KROP Стиль», де надають послуги з ремонту одягу людям з числа ВПО три десятки учениць-волонтерок. Тож, вони з радістю долучилися до акції “Клаптики добра”, і кожна взялася шити килимок розміром метр на метр.

“Дівчатка, а також жінки з числа ВПО, які пройшли навчання у нашому ліцеї на курсах з крою і шиття, поділяють ідеї вторинної переробки одягу, і навіть нещодавно влаштували «Upcycling Fashion Show», яке було надзвичайно популярним”, - розповідає директорка навчального закладу Людмила Снєжко.

Тепер створені килимки у техніці печворк зможуть побачити всі бажаючі - у День швейної машинки, котрий світ відзначає 13-го червня, Музей мистецтв влаштував виставку робіт волонтерок. На відкриття прийшло чимало відвідувачів та відвідувачок, а також медіа. Зокрема, була присутня і Інна Жолобова, директорка Кіровоградського центру матері та дитини - частину килимків будуть передавати саме у цей заклад.

Проєкт втілюється Team Europe Ukraine у м. Кропивницький за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!