Молодіжний обмін ВІДНОВА:UA стартував у Гайвороні

07.08.23, 12:15

Юнаки та дівчата із різних областей України проведуть п'ять днів у Гайвороні в рамках молодіжного обміну ВІДНОВА:UА. Тридцять учасників та учасниць будуть працювати над створенням молодіжного простору, знайомитись між собою, навчатися і пізнавати Гайворон та Кіровоградщину.


Всеукраїнський молодіжний волонтерський обмін за цією програмою відбувся на Кіровоградщині вже вдруге цього року. Волонтери та волонтерки приїхали з різних областей України, також до робіт залучили місцеву молодь. Серед учасників обміну є хлопці та дівчата, чиї рідні міста зараз знаходяться під окупацією. За 5 днів у Гайвороні вони знайдуть однодумців, готових у майбутньому відновлювати пошкоджену інфраструктуру звільнених міст.

Загалом, у національній програмі участь візьмуть 24 громади. Ініціатором обміну в Гайвороні виступила громадська організація «СКЦ «Задзеркалля». З 5 по 10 серпня молодь своїми руками буди створювати перший у Гайвороні простір для взаємодії та активностей. Над відновленням молодіжного простору, що у приміщенні міжшкільного комбінату, учасники та учасниці працюватимуть щодня по кілька годин. Окрім цього, планують облаштувати і літній майданчик просто неба.

Також учасники відвідують різні майстер-класи, командотворчі активності, події, зокрема, відбудеться зустріч із представниками органів місцевого самоврядування Гайворону. Під час неї планується обговорити виклики, які стоять перед молоддю в умовах воєнного часу.

Програма «ВідНОВА:UA» не лише про відбудову, а й про відкриття нових місць, діалог, усвідомлення важливості збереження єдності через національну пам’ять, побудову соціальної згуртованості.

Програму «ВІДНОВА:UA» реалізує Міністерство молоді та спорту України, ДУ «Всеукраїнський молодіжний центр» та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!